Igazságügyi Minisztérium

Varga Judit: EP baloldali részének nem tetszik hazánk békepárti álláspontja

Az Európai Parlament azért kívánja megakadályozni, hogy a 2024 második félévében Magyarország töltse be az uniós tanácsi elnökséget, mert az intézmény baloldali többségének nem tetszik Magyarország békepárti álláspontja - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Varga Judit: jól halad a 2024-es magyar uniós elnökség előkészítése

Jól halad a 2024 második félévi magyar uniós elnökség előkészítése - mondta el Varga Judit igazságügyi miniszter a 2024-es magyar uniós elnökség előkészítéséről az Országgyűlés európai ügyek bizottságának hétfői ülésén tartott tájékoztatón.

Varga Judit: a magyar elnökség prioritása a demográfiai kihívások kezelése

Az Európai Unió Tanácsa 2024 második felében esedékes magyar elnökségének prioritásai között kiemelten szerepel a demográfiai kihívások kezelése, Magyarország ugyanis erre nem tartja megfelelő válasznak a migrációt, hanem a családpolitika terén keresi a megoldást - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Strasbourgban kedden.

Varga Judit: Hazánk az a kőszikla, melyen megtörnek a baloldal hullámai

Varga Judit az Alapjogokért Központ által szervezett, Együtt erő vagyunk! című rendezvény csütörtöki záróelőadásán azt mondta, Magyarország egyúttal az a kőszikla is, amelyre a nemzetközi konzervatív összefogás egyik biztos tartóoszlopát fogjuk tudni építeni.

Varga Judit: számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben!

Magyarországon lesz a legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozás Európában, mert "számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben" - írta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, amely szerint ősszel további intézkedéseket terjesztenek az Országgyűlés elé.