Igazságügyi Minisztérium

Sok szempontból hazánk az áldozatsegítésben az európai többség előtt áll

Hazánk az áldozatsegítés kérdésében sok szempontból az európai többség előtt jár - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtökön Székesfehérváron, ahol az országban tizenötödikként nyílt áldozatsegítő központ.

Az EP-választás tétje a háború, a bevándorlás és a család kérdése

A június 9-ei európai parlamenti (EP) választások egyik legfontosabb tétje, hogy a háború, a bevándorlás, valamint az ember, a család kérdésében milyen álláspont érvényesül majd - jelentette ki Tuzson Bence igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten.

Nem fogadjuk el, hogy ne lehessen büntetni a migránssegítő szervezeteket

Magyarország ellenez minden olyan javaslatot, amely megtiltaná azon szervezetek büntethetőségét, amelyek humanitárius okokra hivatkozva segítik az illegális migrációt - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Tuzson Bence: a legerősebb gyermekvédelmi törvényre van szükség

Kaposvár, 2024. február 23., péntek (MTI) - A lehető legszélesebb körű és legerősebb gyermekvédelmi törvényre van szükség, mert a gyerekeket meg kell védeni attól, hogy áldozattá váljanak - mondta az igazságügyi miniszter a somogyi vármegyeszékhelyen pénteken.

Brüsszel legújabb témajavaslatával újabb határokat lépne át

Magyarország nem támogatja azt az európai uniós javaslatot, amely szerint a prostitúció segítése engedélyezett tevékenység lenne, ahogy azt sem, hogy a kisebb súlyú bűncselekmények elítéltjeit valódi börtön helyett úgynevezett börtönházakban szállásolják el - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben csütörtökön.