Igazságügyi Minisztérium

Brüsszel legújabb témajavaslatával újabb határokat lépne át

Magyarország nem támogatja azt az európai uniós javaslatot, amely szerint a prostitúció segítése engedélyezett tevékenység lenne, ahogy azt sem, hogy a kisebb súlyú bűncselekmények elítéltjeit valódi börtön helyett úgynevezett börtönházakban szállásolják el - jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben csütörtökön.

Tuzson Bence: az áldozatok védelmével is foglalkoznia kell a büntetőjognak

Zalaegerszeg, 2024. január 18., csütörtök (MTI) - Hiányzik ma még a büntetőjogból, hogy az áldozatokat miként lehet megvédeni az elkövetőktől az után, ha már letöltötték a büntetésüket, ezért ezzel a kérdéssel is foglalkozni kell - jelentette ki az igazságügyi miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

A Magyar Nyelvőr Díj átadása a magyar nyelv ünnepe is egyben

2023. december 19-én a Magyar Tudományos Akadémia épületében átadták az idei Magyar Nyelvőr Díjakat. Az elismerést olyan személyek kaphatják, akik sokat tettek a magyar nyelv ápolásáért határon innen és túl. Az eseményen a díjakat Tuzson Bence, igazságügyi miniszter, a díjátadó fővédnöke adta át.

Tuzson Bence: gyorsan változó világban kell megtalálnia helyét a médiának

Napjainkban egy gyorsan változó világban kell megtalálnia helyét a médiának és az újságírásnak, ami hihetetlen felelősség és feladat - mondta Tuzson Bence igazságügyi miniszter a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón pénteken, Visegrádon.

A fogyasztóvédelem a magyar EU-elnökség egyik kiemelt területe lehet

A fogyasztóvédelem Európa számára a legjelentősebb kihívások közé tartozik, így a magyar EU-elnökség alatt is a kiemelt területek egyike lehet - mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) könyvbemutató rendezvényén.