Építési és Közlekedési Minisztérium

Hírek
Nyul Zoltán: gazdaságos üzemeltetést biztosító beruházások kellenek

Cél a lehető leggazdaságosabb üzemeltetés mellett biztosítani a minőségi munkakörülményeket minden beruházás során - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Egerben.

Megvalósult Bicske intermodális csomóponti fejlesztésének első üteme

Bicske intermodális csomóponti fejlesztésének első üteme 9,9 milliárd forintból valósult meg, a beruházást kedden adták át a Fejér vármegyei településen.

Lázár János: a Szeged-Szabadka vasútvonal az összetartozás vasútvonala

Ma azt mondhatjuk, hogy mi, szerbek és magyarok összetartozunk, Szerbia és Magyarország összetartozik, ez az összetartozás vasútvonala és az összetartozás szimbóluma - hangsúlyozta Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden Palicson annak alkalmából, hogy nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között.

Átadták a Károlyi-kastély felújított lovardaépületét

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban hétfőn átadták az épületegyüttes felújított lovardaépületét, ahol többek között a család történetét bemutató kiállítás kapott helyet.

Szuverenitásunkat erősíti az állami építési beruházásokról szóló törvény

Magyarország gazdagabbá válása érdekében bizonyos gazdasági szektorokban erősíteni kell a szuverenitást, erről szól az állami építési beruházásokról szóló már elfogadott és a még parlament előtt lévő építészeti törvény is - mondta az építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.