Építési és Közlekedési Minisztérium

Hírek
Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2014-2020 SZÉCHENYI2020

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában több fejlesztés és az ezekhez tartozó kommunikáció finanszírozása is az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), Európai Szociális Alap (ESZA) és a Kohéziós Alap (KA) támogatásával valósul meg.

ÉKM: széleskörű társadalmi együttműködésben újul meg a KRESZ

Széleskörű társadalmi együttműködésben újul meg a KRESZ - tartalmazza az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleménye, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Lázár János: márciustól változik a tarifarendszer az állami közlekedésben

Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben, a vármegyebérleten és az országbérleten kívül minden más eddig használt bérletet megszüntetnek - jelentette be az építési és közlekedési miniszter kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

A települések csaknem háromnegyede elérhető lesz kétszer kétsávos úton

Az elmúlt 12 év munkájának köszönhetően - a folyamatban lévő fejlesztésekkel együtt - az ország településeinek közel 73 százaléka lesz elérhető 30 percen belül kétszer kétsávos úton, ez a lakosság mintegy 89 százalékát szolgálja ki biztonságos módon - mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára