Miniszterelnökség

Felavatták az Arany család felújított síremlékét

Felavatták az Arany család megújult síremlékét szombaton, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Elindult pénteken a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamára. Az ösztöndíj idén külön uniós elnökségi alprogramot is kínál - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Kormányinfó
Minden nehézség ellenére reális a kormány inflációs vállalása

A kormány vállalta, hogy idén egyszámjegyűre csökkenti az inflációt, ez minden nehézség ellenére továbbra is reális - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten; Gulyás Gergely a Kormányinfón azt is közölte: a kormány első olvasatban tárgyalta azt az előterjesztést, amely a városi csok helyére léphet.

Az óvodákban a nemzet és az ország jövője bontakozik ki

Az óvodákban a nemzet és az ország jövője bontakozik ki lassan napról napra. Ami az óvodában történik, az mindörökké elkíséri a gyermeket - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a református egyház országos óvodaprogramjának projektzáró ünnepségén vasárnap, a Bács-Kiskun vármegyei Kunszentmiklóson.

Elfogadhatatlan, ami Ukrajnában a kárpátaljai magyarsággal történik

Elfogadhatatlan, ami Ukrajnában a kárpátaljai magyarsággal történik - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy "a munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola magyar vezetőjének indokolatlan menesztése után" a nemzeti szimbólumok használatát és a magyar nemzeti himnusz eléneklését is megtiltották az idei tanévnyitón.