Miniszterelnökség

Nemzethez tartozni és európainak lenni vitán felüli érték

Olyan Európáért küzd a magyar kormány, ahol nemzethez tartozni és európainak lenni vitán felül álló érték - hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Martonyi János korábbi külügyminiszter 80. születésnapja alkalmából, a jelenlétében rendezett ünnepi konferencián.

Megjelentek a Szülőföldön magyarul program idei pályázati felhívásai

Megjelentek a Szülőföldön magyarul program idei pályázati felhívásai, szerdától május 3-ig várják a jelentkezéseket - jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Budapesten.

Több mint ezer kistelepülés nyert támogatást

Több mind ezer kistelepülés nyert támogatást a Magyar Falu Program legutóbbi pályázatán egyebek mellett épületfelújításra, óvodák, bölcsődék, orvosi rendelők korszerűsítésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

A nemzeti egység az egész világot mozgásba tudja hozni

1848. március 15. tanulsága, hogy ha a magyarok képesek egységbe szervezni magukat és ügyüknek megnyernek más nemezeteket, akkor az egész világot mozgásba tudják hozni - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a nemzeti ünnep alkalmából tartott díjátadón csütörtökön, Budapesten.

Meg kell őrizni a hitet, a hagyományokat

A hagyományok és a keresztény hit megőrzésére szólított fel Kárpát-medence-szerte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Tolna vármegyei Tevelen.