Miniszterelnökség

Kormányinfó
Jelentős előrelépés, hogy elfogadták a magyar helyreállítási tervet

Jelentős előrelépésként értékeli a területfejlesztési miniszter, hogy az Európai Bizottság (EB) másfél év után elfogadásra ajánlja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar tervet.

A templomot és közösséget építők az országot gyarapítják

Azok az emberek, akik templomot, gyülekezetet, ezzel együtt értékteremtő közösséget építenek, az országot gyarapítják - jelentette ki Gulyás Gergely vasárnap Zalaegerszegen, a felújított református templomban tartott szentmisét követően.

Kormányinfó
Azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség

A lengyelországi rakétabecsapódás is egyértelművé teszi, milyen fontos, hogy a lehető leghamarabb tűzszünet legyen, és béketárgyalások kezdődjenek - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Kormányinfón. A tárcavezető azt is közölte: újraindult a Barátság kőolajvezeték és akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására.

Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány

Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Karmelita kolostorban.

Kisboltok támogatására pályázat indul

Kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul néhány héten belül a Magyar Falu Program keretében - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Ácsteszéren.