Honvédelmi Minisztérium

A Magyar Honvédség készen áll a magyar emberek védelmére

A szuverenitásvédelmi törvényről és a honvédségről beszéltek kormánypárti képviselők kedden napirend előtt az Országgyűlés ülésén. „A Magyar Honvédség készen áll Magyarország és a magyar emberek védelmére” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldalán a napirend előtti felszólalásokra adott válaszával kapcsolatban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a tartós béke illúzió

A nemzetközi rend eresztékei recsegnek-ropognak, a tartós béke, a konfliktusok és súrlódások nélküli világ egy illúzió. Súlyos árat fizetünk azért, hogy az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában. Hazánk esetében nem az a kérdés, meg tudja-e védeni magát, hanem hogy milyen áldozatok árán – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Világgazdaságnak adott interjújában.

737 ezer forintos illetménnyel várja a fiatalokat a megújuló tüzérség

Folytatódik az idén meghirdetett Embert a vasra! toborzókampány, amelynek második fázisában a megújuló tüzérséget jelentő PzH 2000 önjáró tüzérségi eszközök leendő kezelőit szólítja meg a Honvédelmi Minisztérium. Erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszélt november 16-án, Bakonykútiban.

Korszakváltás zajlik a magyar hadseregben

Korszakváltás zajlik a magyar hadseregben – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter november 16-án, csütörtökön, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti éves meghallgatásán.

„Fel kell készülnünk Magyarország védelmére!”

„A veszélyek korát éljük, így mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy felkészüljünk a haza védelmére. A gyakorlat célja az, hogy tesztelje a haderő felkészültségét egy olyan elképzelt szituációban, amikor Magyarország biztonsága forog kockán” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Adaptive Hussars 2023 országos többnemzeti hadgyakorlat sajtótájékoztatóján