Honvédelmi Minisztérium

Miniszteri látogatás a békét őrző EUFOR magyar állományánál

„Jó volt találkozni tegnap este az EUFOR magyar állományával a Camp Butmirban. Ezek a magyar katonák vigyáznak Bosznia-Hercegovinából is Magyarország és Európa békéjére” – írta a közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter január 31-én, szerdán reggel.

A Nyugat-Balkán stabilitásának megőrzése prioritás

Kiemelten fontos a veszélyek korában a nemzetközi figyelem fenntartása a Nyugat-Balkán iránt, a régió stabilitásának megőrzése érdekében, és ebben Magyarország folyamatosan szerepet vállal – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Szarajevóban, Zukan Helez Bosznia-Hercegovina védelmi miniszterével folytatott tárgyalásai után.

„Magyarországnak elég erősnek kell lennie, hogy megvédje polgárait!”

„Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez” - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban, január 26-án, pénteken.

Szerbia kiemelt stratégiai partnerünk

„A magyar kormány és védelmi tárca törekvése, hogy a haderőfejlesztés keretében megújuló és új lendületet vett magyar védelmi ipar is partnerre találjon Szerbiában” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Miloš Vučević szerb védelmi miniszterrel, miniszterelnök-helyettessel közösen tartott sajtótájékoztatón, a Honvédelmi Minisztériumban, január 26-án, pénteken.

Új időszámítás a magyar haderőfejlesztés történetében

Megérkeztek a várva várt Leopardok, a magyar haderőfejlesztés koronaékszerei – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter december 14-én, Tatán, ahol átadták a Magyar Honvédség első Leopard 2A7HU típusú harckocsijait.