Honvédelmi Minisztérium

Sportért Felelős Államtitkárság
„A magyar sportot szolgáljuk”

„Történelmileg is egészen egyedülálló, ahogy 2010 óta a magyar kormány és a miniszterelnök úr is támogatja a sportot, a szakmát és a létesítményfejlesztést. A sport továbbra is stratégiai ágazat marad és azt gondolom, hogy ennek érdekében nekünk rengeteg tennivalónk lesz, hogy minél jobban használjuk ezt a lehetőséget” - ezekkel a szavakkal mutatkozott be a HM Sportért felelős Államtitkársága.

miniszter
Németország meghatározó szövetséges és stratégiai partner

Németország a haderőfejlesztésben és a védelempolitikában is meghatározó szövetséges és stratégiai partner Magyarország számára - emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter június 28-án, kedden Berlinben, Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után.

Országgyűlés
Országgyűlés - napirend előtt: biztonság, háború

Az ország és Európa védelméről, valamint az orosz-ukrán háborúról is szó volt a napirend előtti felszólalások között, az Országgyűlés június 28-ai, keddi ülésén.

Magyarországon járt a német haderő főszemlélő-helyettese

Markus Laubenthal altábornagy, a német haderő főszemlélő-helyettese tett látogatást Magyarországon, ennek során - mások mellett - találkozott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal a Magyar Honvédség parancsnokával, dr. Maróth Gáspárral a HM védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárával, és Sándor Zsolt altábornaggyal a Magyar Honvédség parancsnokának helyettesével.

miniszter
A magyar katonadiplomácia nemzeti kincsünk

„Szeretném leszögezni, hogy Magyarország a béke pártján áll, ugyanúgy, ahogy a világ legnagyobb nemzetközi védelmi szervezete, a NATO is. Ez nem a mi háborúnk, ahogy nem is a NATO háborúja és ebből a háborúból ki fogunk maradni” – mondta a honvédelmi miniszter a magyar véderő-, katonai-és légügyi attasék budapesti értekezletén.