Honvédelmi Minisztérium

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: magyar kézbe magyar fegyvert!

Hosszútávú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

Szalay-Bobrovniczky:a Magyar Honvédség mindig emlékezni fog hősi halottaira

A Magyar Honvédség mindig emlékezni fog hősi halottaira – mondta a honvédelmi miniszter március 16-án, csütörtökön Várgesztesen, ahol megkoszorúzta a második világháború idején a Vértesben elesett honvédek sírját.

Az ősi magyar nemzet alkotóereje minden helyzetben építkezni akar

„175 évvel ezelőtt Mészáros Lázár honvédelmi miniszter felállította a Magyar Honvédséget. Egy, akkor a magyar politikai nemzetre igen jellemző jogszerűségi igény alapján, az alkotmányosság útján” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nemzeti ünnepünk, március 15-e, alkalmából megrendezett tárca szintű központi ünnepségen, március 14-én, kedden, Budapesten, a Bálnában.

Magyarország álláspontja nem változott:mi továbbra is a béke pártján állunk

Toborzókampányt indított a Magyar Honvédség, a honvédelmi miniszter leszögezte: a kaszárnya kapuja nyitva, várják a fiatalokat, ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem hozzák vissza a sorkatonaságot.

„A közös akarat hegyeket mozgatott meg”

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából, a honvédelem érdekében tevékenykedő civil személyek részére tartottak ünnepséget a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, március 13-án, hétfőn.