Nemzetgazdasági Minisztérium

miniszter
Tárgyalás a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság delegációjával

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság (NDRC) delegációját, köztük Zhao Chenxin-t, a Bizottság alelnökét.

Az Otthonfelújítási Program közzétételét széles körű egyeztetés előzi meg

Júniustól indul az Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A programban június 3-tól az MFB Pontokban keresztül lehet részt venni. Az Otthonfelújítási Program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg annak érdekében, hogy a lakosság részére a lehető legmegfelelőbb program készüljön.

Czomba Sándor: A vendégmunkások aránya alacsony

Magyarország a magyaroké, hazánkban csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. Az új idegenrendészeti törvény és rendeletei is a lehető legszigorúbban szabályozzák a Magyarországon történő tartózkodást a külföldiek számára.

Nagy Márton a német autóipar vezetőivel egyeztetett Berlinben

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a magyar EU-elnökségre történő felkészülés jegyében Glenn Schmidttel, a BMW elnökhelyettesével; Brian Ramppal, az Audi globális kormányzati ügyekért felelős vezetőjével; Dr. Jörg Burzerrel, a Mercedes igazgatósági tagjával, valamint Hildegard Müllerrel, a Német Autóipari Szövetség elnökével egyeztetett.

Nagy Márton Robert Habeck miniszterrel egyeztetett Berlinben

Nagy Márton Robert Habeck miniszterrel és Florian Toncar államtitkárral egyeztetett Berlinben: kiemelt fontosságú az elektromos autózáshoz kapcsolódó töltőinfrastruktúra fejlesztése