Nemzetgazdasági Minisztérium

High-tech élelmiszeripari fejlesztéseket adott át Fábián Gergely Sárváron

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Programnak köszönhetően összesen 33 milliárd forintos támogatási összegből 76 projekt esetében valósíthatják meg fejlesztési terveiket a sikeresen pályázó vállalkozások. Az intézkedésnek köszönhetően Fábián Gergely államtitkár a Sága Foods Zrt. sárvári üzemében megvalósult élelmiszeripari fejlesztéseket adott át.

Nagy Márton: a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat

A Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai rámutatnak, hogy a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat. Az üzemanyagkereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait és célját, így az elmúlt hetekben jelentős árcsökkentést hajtottak végre. Ma reggel is azt tapasztalhattuk a kutakon, hogy tovább mérséklődtek az árak.

Fábián Gergely képviselte az NGM-et a Solar FM Kft. üzemének átadóján

2024. május 15-én Fábián Gergely, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a Solar FM Kft. új üzemcsarnokának ünnepélyes átadásán vett részt. Az eseményen jelen volt Hoppál Péter, helyi országgyűlési képviselő, Polics József, Komló város polgármestere, továbbá Lakics Péter a Solar FM Kft. tulajdonosa, és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjai.

China(Zhejiang)-Hungary Economic & Trade Cooperation Exchange Conference

Hszi Csin-ping kínai elnök látogatásához kapcsolódóan szervezte meg Zhejiang tartomány Kereskedelmi Minisztériuma a China(Zhejiang)—Hungary Economic & Trade Cooperation Exchange Conference rendezvényt, mely a magyar-kínai kapcsolatok további elmélyítését kívánja előmozdítani. A konferencián Fábián Gergely államtitkár képviselte a Nemzetgazdasági Minisztériumot.

miniszter
Nagy Márton: gyümölcsöző és jó az együttműködés a német cégekkel

A Nemzetgazdasági Minisztérium delegációjának németországi látogatása keretében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tárgyalásokat folytatott Hubert Aiwanger, bajor tartományi miniszterelnök-helyettessel, egyben gazdasági, regionális fejlesztési és energiaügyi miniszterrel, valamint Eric Beisswenger, európai és nemzetközi ügyekért felelős tartományi miniszterrel.