Nemzetgazdasági Minisztérium

Miért nem adómentes a gyakorlatban a borravaló?

Orbán Viktor miniszterelnök mai Kossuth Rádiónak adott interjújában kifejtette: a kormány szándéka az, hogy a borravaló adómentes legyen, ugyanis ez a gyakorlatban jelenleg nem érvényesül.

A SZÉP Kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

Tovább erősödik a SZÉP Kártya népszerűsége, ezt mutatja, hogy 2024 első félévében több mint 230 milliárd forintra nőtt a feltöltések összértéke, amely így 12 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának eredményét.

Már több mint 21 ezren dolgoznak a Nyári diákmunka programban

A kormány idén tizenkettedszer hirdette meg az országszerte népszerű Nyári diákmunka programját mintegy 3,8 milliárd forint keretösszegből. A kimagasló érdeklődés miatt a forráskeretet a vármegyék még közel félmilliárd forinttal megemelték, így eddig közel 3700 munkáltató 21400 diák foglalkoztatását tudja megvalósítani 4,3 milliárd forintból.

Fábián Gergely: ütemezetten halad az Otthonfelújítási Program

2024. július 1-én nagy érdeklődés mellett elstartolt az Otthonfelújítási Program. Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a program eddigi eredményeit értékelve hangsúlyozta: az NGM elkötelezett amellett, hogy a magyar családokat támogassa otthonaik korszerűsítésében, és mindenki számára elérhetővé váljon egy biztonságosabb, kényelmesebb és energiahatékonyabb otthon.

Túri Anikó: a kormány határozottan fellép az online csalásokkal szemben

Augusztus 1-jével hatályba lép az online csalások elleni fellépés érdekében szükséges törvények és egyéb büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló 2024. évi XVIII. törvény. Az új jogszabállyal a kormány határozottan fel kíván lépni az elektronikus pénzforgalom területén bekövetkező csalásokkal szemben.