Nemzetgazdasági Minisztérium

miniszter
Nagy Márton Nicolas Schmittel egyeztetett

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős biztosát, Nicolas Schmit-et. A találkozón a Felek egyeztettek a magyar munkaerőpiaci helyzetről, valamint a főbb foglalkoztatáspolitikai vonatkozású ügyekről.

Czomba Sándor: több mint 10 százalékkal nőtt a reálbér decemberben

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 decemberében 655.600 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, ami azt jelenti, hogy éves viszonylatban 16,4 százalékkal, azaz több mint 92 ezer forinttal emelkedtek a fizetések.

Uniós MI rendelet: Magyarország vezető szerepre törekszik

Fábián Gergely: A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az EU tíz digitálisan legfejlettebb országa közé tartozzon, ezért a Mesterséges Intelligencia Rendelet végrehajtását úgy kell megszervezni, hogy az a magyar fejlesztéseket és a magyar vállalkozásokat támogassa és segítse. Az NGM célja, hogy a mesterséges intelligencia terén Magyarországot felhelyezze a világtérképre.

Szigorú fellépés az illegálisan Magyarországra érkezőkkel szemben

Magyarországon csak a állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. A kormány megvédi a magyar családokat és a magyar munkahelyeket. A jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

Nemzetgazdasági miniszter: 18 új logisztikai park jön létre Magyarországon

A Kormány támogatja a logisztikai szektor beruházásait, ezért 2023-ban megteremtette a logisztikai parkok jogszabályi hátterét. A létrehozott új minősítési rendszer célja egy egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer létrehozása, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai koordinált keretek között és hatékonyabban valósulnak meg.