Külgazdasági és Külügyminisztérium

A KKM közleménye az Izraelt ért terrortámadás kapcsán

Két helyszínen is robbantásos merényletet követtek el 2022. november 23. reggel Jeruzsálemben, ami a jelenlegi ismeretek szerint egy halálos áldozatot is követelt és több tucat sérültje van. A Külgazdasági és Külügyminisztérium mély megdöbbenéssel értesült az újabb terrortámadás híréről.

Újraindult a kőolajszállítás Magyarországra a Barátság vezetéken keresztül

Egyelőre alacsony nyomáson, de újraindult Magyarországra a Barátság vezetéken keresztüli kőolajszállítás, amely előző nap leállt az ukrajnai energetikai hálózatot ért orosz rakétatámadások miatt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Belgrádban.

Szkopjéban került megrendezésre a Magyar-Macedón GVB negyedik ülése

2022. november 15-16. között Szkopjéban került sor a Magyar-Macedón Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság (Bizottság) negyedik ülésére Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára, valamint észak-macedón partnere, Razmena Csekity-Durovity, a Gazdasági Minisztérium államtitkára elnökletével.

Stratégiai nyugalomra van szükség ebben a helyzetben

Stratégiai nyugalomra van szükség ebben a helyzetben - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában, arra reagálva, hogy kedden Kelet-Lengyelországban becsapódott egy rakéta és két embert megölt.

A kijevi nagykövetség folytatja működését

Újabb komoly támadás érte Ukrajna energetika infrastruktúráját, rakétákkal támadták Kijevet és több nagyvárost is; a kijevi nagykövetség folytatja működését - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden este a Facebook-oldalán közzétett videójában.