Külgazdasági és Külügyminisztérium

Sztáray Péter államtitkár részvétele a Krími Platform csúcstalálkozón

2022. augusztus 23-án online formátumban került sor a Krími Platform második csúcstalálkozójára. A rendezvényen Magyarországot Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátásért és biztonságpolitikáért felelős államtitkára képviselte.

Elítéljük az Izrael elleni terrortámadásokat

Elítéljük az Izrael elleni terrortámadásokat - közölte Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel, miután péntek estétől szombat estig több mint 350 rakétát lőttek a Gázai övezetből Izrael felé.

Az egész világon érezteti drámai hatását a háború

Az ukrajnai háború az egész világon érezteti a drámai hatását - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán. Szijjártó Péter bejegyzésében úgy fogalmazott: a háború és a szankciók nyomán rendkívüli világgazdasági kihívásokkal szembesülünk, az energiaellátás biztonságát érő kihívásokról már nem is beszélve.

Magyarország csak orosz forrásból tud nagy mennyiségű gázt vásárolni

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fox News üzleti tévécsatornáján Maria Bartiromo műsorának volt a vendége kedden New Yorkban, ahol arról beszélt, hogy jelenleg Magyarország a meglévő közép-európai infrastrukturális és földrajzi adottságok miatt csak orosz forrásból tud nagy mennyiségű földgázt vásárolni.

Fontos, hogy az atomenergia ne váljon a politikai válság áldozatává

Fontos, hogy az atomenergia semmilyen módon ne váljon áldozatává az ukrajnai háború miatt kialakult politikai válságnak és vitáknak, e nélkül ugyanis lehetetlen lenne az energiaellátási krízis megoldása - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyi idő szerint hétfő este New Yorkban.