Külgazdasági és Külügyminisztérium

Sztáray Péter munkareggelije Rick Santorum volt amerikai szenátorral

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára május 19-én munkareggeli keretében fogadta a CPAC Hungary konferenciára hazánkba érkezett Richard Santorumot, Pennsylvania állam korábbi republikánus szövetségi szenátorát.

Miniszteri elismerések átadása az űrkutatás terén végzett tevékenységért

Bay Zoltán-díjat vett át dr. Grósz Andor professzor emeritus, valamint dr. Deme Sándor kandidátus, a Magyar Űrkutatásért Érdemrend kitüntetést kapott dr. Erényi István. Az elismeréseket dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos adta át a kitüntetetteknek 2022. május 18-án.

Sztáray Péter a Türk Államok Szervezete minisztereinek találkozóján

A Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára 2022. május 14-én részt vett a Türk Államok Szervezete információért és médiáért felelős minisztereinek és főképviselőinek negyedik találkozóján, Isztambulban.

Huszonhatan vannak még versenyben a következő magyar űrhajós pozíciójáért

A következő magyar űrhajós személyének kiválasztására kiírt pályázatra január végéig több mint 240 jelentkezés érkezett. Február folyamán közülük százan vehettek részt egy online alkalmassági felmérésen. Az eredmények alapján közel ötven pályázó kapott meghívást az Európai Űrügynökség hamburgi tesztközpontjába.

A NATO-álláspont egybeesik a magyar nemzeti érdekkel

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a NATO álláspontja továbbra is egybeesik a magyar nemzeti érdekkel, miszerint mindent meg kell tenni azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább Ukrajna határán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Berlinben a védelmi szövetség külügyminisztereinek informális tanácskozásán.