Külgazdasági és Külügyminisztérium

Megkezdődött a hegyi-karabahi Soltanli magyar vállalat általi újjáépítése

Letették az alapkövét az Azerbajdzsán által ősszel visszafoglalt Hegyi-Karabahban lévő Soltanli magyar vállalat általi újjáépítésének, amelynek nyomán öt-hatezer ember térhet majd vissza ezen településre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek

A kormány célja, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest vármegyei Piliscsabán.

Sztáray Péter hivatalában fogadta Wu Hongbo különmegbízottat

Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár 2023. november 23-án kétoldalú tárgyalást folytatott Wu Hongbo úrral, a kínai kormány európai ügyekért felelős különmegbízottjával.

Folytatódik a vajdasági gazdaságfejlesztési program

Folytatjuk a 2016-ban megkezdett munkát, indul a vajdasági gazdaságfejlesztési program második fejezete - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes csütörtökön Szabadkán.

Erősítjük, fejlesztjük a magyar-német együttműködést

A magyar-német kapcsolatok nagy értéket jelentenek, fejlesztésükben mindannyian érdekeltek vagyunk - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.