Külgazdasági és Külügyminisztérium

Magyarország elkötelezett az Ábrahám-megállapodások kiterjesztése mellett

Magyarország továbbra is elkötelezett az Izrael és több arab ország kapcsolatait normalizáló Ábrahám-megállapodások kiterjesztése mellett, s kész részt venni a folyamat előmozdításában - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münsterben.

Megtartotta 4. ülését a Magyar-Kuvaiti Gazdasági Vegyes Bizottság

2023. szeptember 11-12. között, Kuvaitvárosban került megrendezésre a Magyar-Kuvaiti Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) 4. ülése Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, valamint kuvaiti partnere, Aseel Al-Munifi, a kuvaiti Pénzügyminisztérium helyettes államtitkárának elnökletével.

40%-kal növeli a helyi rendelési kapacitásokat az új budakeszi egészségház

Átlagosan negyven százalékkal növeli a helyi szakrendelési kapacitásokat a Budakeszin 311 millió forint kormányzati forrásból épült egészségház - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest vármegyei város intézményének átadóján.

Nem engedjük a magyar gazdák tönkretételét!

Az ukrán gabona Afrikába történő szállításának lehetőségét biztosítjuk most is, de nem engedjük a magyar gazdák tönkretételét! Ebben nem akadályoz meg minket sem a brüsszeli, sem a kijevi hazug propaganda - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Rövidesen megérkeznek Líbiába a magyar mentőcsapatok

Rövidesen megérkeznek Líbiába a magyar mentőcsapatok, hogy megkezdjék a kutató-életmentő expedíciót Derna kikötővárosában, ahol a soha nem látott vihar áttörte a tengert elválasztó gátakat és a beáramló víztömeg egész kerületeket sodort el - írta a külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel a Facebookon.