Külgazdasági és Külügyminisztérium

Magyarország és Kína együttműködése eddig igazi sikertörténet

Magyarország és Kína együttműködése eddig igazi sikertörténet, s a kormány elkötelezett aziránt, hogy ezt a közös sikertörténetet minél tovább írja a két ország - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Ki avatkozik a szlovák választási kampányba?!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára úgy látja, hogy "a szlovák külügyminisztérium viccel", Menczer Tamás csütörtöki Facebook-bejegyezésében arra kereste a választ, hogy ki avatkozik be a szlovák választási kampányba.

Idén infláció leépítéséről, jövőre pedig a növekedés lesz a fókuszban

Az idei év az infláció leépítéséről szól, jövőre pedig a gazdasági növekedés újraépítése lesz a fókuszban, amelyben Magyarország számít a német vállalatok közreműködésére és beruházásaira - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Miskolcon.

Az európai és a kínai gazdaság szétválasztása halálos ítéletet jelentene

Az európai és a kínai gazdaság szétválasztása halálos ítéletet jelentene a kontinens számára, a kormány ezzel teljesen ellentétes megközelítést alkalmaz, ugyanis úgy véli, hogy a növekedést nagyban segíti az együttműködés a világ leggyorsabban bővülő gazdaságával - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.

A LEGO 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre

A LEGO mintegy 54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán, illetve a napelemparkját is bővíteni fogja és geotermikus projektet tervez - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán.