Külgazdasági és Külügyminisztérium

Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből

Mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből, ez a megbízható kapcsolat ráadásul segít a jelenlegi nehéz helyzet kezelésében is - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pozsonyban.

Sztáray Péter államtitkár fogadta Ana Trišić Babić főtanácsadót

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára 2022. december 5-én, Budapesten munkaebéd keretében fogadta Ana Trišić Babić-ot, a boszniai Szerb Köztársaság (RS) elnökének kül- és biztonságpolitikai főtanácsadóját.

Megtartotta negyedik ülését a Magyar-Fülöp-szigeteki GVB

2022. december 2-án, Manilában tartotta negyedik ülését a Magyar-Fülöp-szigeteki Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság Bihari Katalin, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára és Ceferino S. Rodolfo, a Fülöp-szigeteki Kereskedelmi és Ipari Minisztérium iparfejlesztésért és kereskedelempolitikáért felelős miniszterhelyettese elnökletével.

A villamosenergia-import növelésével csökkenthető a földgáz-felhasználás

Magyarország energiaellátásában a földgáz kivételesen fontos szerepet játszik, ez a függőség azonban csökkenthető, egyebek mellett a villamosenergia-import növelésével is, a kormány ezért nagy erőkkel dolgozik ezen - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a szlovéniai Cirkovcében.

Megállapodás a magyar-örmény diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról

Megállapodás született a magyar-örmény diplomáciai kapcsolatok helyreállításáról - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.