Agrárminisztérium

Várnak Vas vármegye csodálatos erdői

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. az elmúlt öt évben közel 14 millió facsemetét ültetett el és több mint 135 ezer kilogramm makkot illetve fenyőmagot használt fel az erdők megújítása és gyarapítása során, valamint 54 hektáron telepített új erdőt. Nevezetességei a 300 éves korukban leroskadt vén tölgyfák, a banyafák, amelyeknél – a hiedelem szerint – találkoztak a seprűnyélen ideérkező boszorkányok.

miniszter
Fontos mérföldkő a Bioeast országok közös kutatási terveinek bemutatása

Bemutatta makró-régió kutatási és innovációs menetrendjét a 11 közép- és kelet-európai agrárminisztérium részvételével működő BIOEAST kezdeményezés Varsóban.

Az élelmiszerlánc-biztonság mindenki érdeke

A magyar emberek az egyik legfontosabb szakterületnek tartják az élelmiszerlánc-biztonságot, melynek teljesítményével kiemelten elégedettek – ismertette egy tavaly őszi reprezentatív közvélemény kutatás eredményeit dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára.

miniszter
A kormány a földadók kapcsán is a magyar gazdák mellett áll

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját és ennek jogszabályban is érvényt fognak szerezni. A kormány és a gazdák mindig számíthatnak egymásra, nem hagyjuk, hogy ellehetetlenítsék a magyar gazdákat, jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

miniszter
A kormány elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját

Az Agrárminisztérium és a kormány a magyar gazdák mellett áll, ezért elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját - mondta az agrárminiszter Gödöllőn, csütörtökön, amikor átvette a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.