Agrárminisztérium

miniszter
A galambászok kezében hatalmas érték van

Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtartókat és a tenyésztőket, hogy óvják a csodát, megőrzik a génállományt, a biológiai sokféleséget és továbbadják az utókornak az állatok szeretetét, a galambász hagyományokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton Dabason, a King Klub Galambkiállításon.

Megjelent a minőségrendszerhez történő csatlakozást támogató felhívás

A mezőgazdasági termelők 2023. március 1. és 2023. augusztus 31. között ismét pályázhatnak az európai uniós és a nemzeti minőségrendszerekhez történő csatlakozás kapcsán támogatásra.

miniszter
Folyamatosan növekszik erdeink területe és élőfakészlete

Az enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődtek meg az Országfásítási Program keretében megvalósuló faültetések – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

A versenyképesség növelése és a generációváltás elősegítése is fontos cél

A kormány célja a termelők versenyképességének támogatása az elvárt uniós zöldítési agrárpolitika feltételeivel összhangban - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken a Megújuló vidék - megújuló agrárium 2023-2027 című szakmai konferencián.

Sikeres a magyar-kazah mezőgazdasági együttműködés

Hazánk számára kiemelt cél a keleti nyitás, ezen belül a Kazahsztánnal való partnerség kialakítása, amelynek a két ország szoros politikai, kulturális és erősödő gazdasági kapcsolatai szilárd alapot adnak – fogalmazott az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 8. ülésén, Budapesten.