Agrárminisztérium

Új korszakába lép a magyar mezőgazdaság

Új korszakába lép a magyar mezőgazdaság, és folytathatja a felzárkózást a legfejlettebb európai versenytársak termelési szintjéhez - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán a budapesti Hungexpón, a 40. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás megnyitóján.

Olaszország a hazai agrárium egyik legfontosabb partnere

Az olasz cégek fontos szerepet töltenek be a magyar agrár- és élelmiszeripari szektorban, a hazánkban tevékenykedő külföldi vállalatok közül a top háromba tartoznak – jelentette ki Bencsik Dávid az Agrárminisztérium és a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara szakmai eseményén. A helyettes államtitkár hozzátette: az olasz cégek hozzájárulnak az agrár-GDP-hez és a foglalkoztatáshoz.

miniszter
Környezeti és gazdasági érdek a műtrágya kiváltás elősegítése

Trágyafeldolgozó üzemek létrehozását segítő, új támogatási konstrukció készül – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Több mint hárommilliárd forintos élelmiszeripari beruházás valósul meg

Az Agrárminisztérium 1,8 milliárd forintos támogatásával 3,6 milliárd forintos tejipari és borászati beruházás valósul meg Szekszárdon - jelentette be a tárca mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Szekszárdon.

miniszter
Magyarország az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát

Genetikai erőforrásaink felkutatása és begyűjtése, valamint megőrzése, fenntartása és felhasználása stratégiai kérdés – közölte Nagy István agrárminiszter a Haszonállat-génmegőrzési Intézet Baromfitelepének központi épületátadásán, kedden, Gödöllőn.