Agrárminisztérium

A 2024. évi természetvédelmi pályázatok eredményei

Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja a hazai, környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket.

Elkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2.800 hektáron 5.000-6.000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10.000-12.000 fő részére biztosított megélhetést – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

miniszter
A magyar EU-elnökség célja a gazdaközpontú agrárpolitika képviselete

A magyar EU-elnökség célja a gazdabarát agrárpolitika képviselete, amely az unió minden polgárát érinti, mert fontos, hogy mindenki asztalára biztonságos és minőségi élelmiszer kerülhessen - mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

miniszter
Az agrártanácsnak meg kell mutatnia a 2027 utáni agrárpolitika fő irányait

Az Európai Unió Tanácsa féléves magyar elnökségének célja, hogy az agrárminiszterek tanácsa következtetések formájában megmutassa a munkáját az év második felében megkezdő, új összetételű Európai Bizottságnak a 2027 utáni közös agrárpolitika fő irányait - közölte a magyar agrárminiszter hétfőn Brüsszelben.

miniszter
A közös agrárpolitika középpontjába a gazdák érdekeit kell állítani

Az ukrán gabona uniós behozatalával kapcsolatban az agrárminiszter azt mondta, a magyar uniós elnökség arra törekszik, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek az Európai Unió országai mellett Ukrajna számra is kiegyensúlyozottságot eredményeznek, javítják a versenyképességet és lehetővé teszik, hogy az európai gazdálkodók biztonsággal tervezhessenek ma és a jövőben is.