Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

dr. Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Az EU-nak békét kell teremtenie szomszédságában

Az Európai Uniónak békét kell teremtenie a szomszédságában, képesnek kell lennie arra, hogy megvédje külső határait az illegális migrációval szemben, és fel kell hagynia a kettős mérce alkalmazásával Lengyelországra és Magyarországra vonatkozóan, ez a magyar kormány egyértelmű álláspontja.

Az Európai Bizottságnak nincs stratégiája az eszkaláció elkerülésére

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter szerint az Európai Bizottságnak nincs stratégiája arra, hogy az EU mit tehet a Magyarország szomszédságában folyó orosz-ukrán háború eszkalációjának elkerülésére, "deeszkalációjára".

Az ELI ALPS-ban folyó kutatások páratlanok Európában

A központ 2008-ban indult előkészítésén nagyon sokan és sokat dolgoztak, ahogy azon is, hogy a finanszírozás rendelkezésre álljon a megvalósításhoz és legyen olyan üzleti modell, ami a hosszú távú működtetést is biztosítja.

Magyarország a soros elnökség során konstruktív együttműködésre törekszik

Magyarország az EU Tanácsának soros elnöksége folyamán konstruktív együttműködésre fog törekedni valamennyi uniós intézménnyel, köztük az Európai Parlamenttel (EP) is - jelentette ki Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Strasbourgban, magyar újságíróknak adott sajtótájékoztatóján.

A kormány gőzerővel készül az EU-elnökségre

A kormány gőzerővel készül arra, hogy a jövő év második felében az ország tölti be az Európai Unió soros elnöki pozícióját - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter pénteken az Országházban.