Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

Bóka János a magyar-szerb kapcsolatokról egyeztetett Belgrádban

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Belgrádban a magyar-szerb kapcsolatokról folytatott tárgyalásokat szerbiai vezetőkkel, és bemutatta a jövő év második felében esedékes magyar EU- elnökség céljait.

Erős és egységes képviselet kell a vajdasági magyar közösségnek!

Erős és egységes képviselet kell a vajdasági magyar közösségnek - közölte az európai uniós ügyekért felelős miniszter a közösségi oldalán kedden.

2. társadalmi konzultáció a 2024-es magyar EU elnökség fókuszpontjairól

2024.07.01. és 12.31 között Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Az EUM és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete rendezvénysorozatot indított annak érdekében, hogy tájékoztassa a civil szervezeteket, egyetemeket és egyéb érdekelt partnereket a magyar EU-elnökség céljairól és programjáról, és széles körű párbeszédre kínáljon lehetőséget az elnökség prioritásokról.

Aggasztó folyamatok Európában

Európa jelenlegi helyzete súlyosan megromlott - írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében, amelyben a Budapesti Gazdasági Egyetem konferenciájáról számolt be. Zsigmond Barna Pál az eseményen az Európai Unió (EU) közelmúltjáról és jelenéről tartott előadást.

A migráció halálos fenyegetést jelent Európában

Meg kell védeni az EU külső határait és a menekültügyi kérelmeket Európán kívül kell elbírálni