Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

Reálisan kell értékelni az uniós tagságot és az EU-t

Reálisan kell értékelni az uniós tagságot és az EU-t

A politikai nyomásgyakorlásához a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult - közölte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága keddi ülésén az európai uniós ügyekért felelős miniszter.

2023 az EU-ban a kudarc éve volt

2023 az Európai Unióban (EU) a kudarc éve volt - írta az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn a Facebookon.

Az EU-nak nyilvánvaló irányt kell kijelölnie

Magyarország azt szeretné, ha az Európai Unió nyilvánvaló politikai irányvonalat jelölne meg az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban, és kiszámíthatóvá tenné mind saját maga, mind Ukrajna számára, hogy milyen eseményekre milyen jellegű reakció várható - jelentette ki Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden Brüsszelben.

Negyedik társadalmi konzultáció a magyar EU-elnökség fókuszpontjairól

2024. július 1. és december 31. között Magyarország lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete rendezvénysorozatot indított annak érdekében, hogy tájékoztassa az érdekelt partnereket a magyar EU-elnökség céljairól, és széles körű párbeszédre adjon lehetőséget az elnökség fókuszpontjairól.