Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

Bóka János: tegyük naggyá Európát!

"Make Europe great again!", vagyis "Tegyük naggyá Európát" lesz az uniós magyar elnökség jelmondata - jelentette be Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnökségének hivatalos prioritásait, közösségi oldalait és vizuális megjelenését bemutató sajtótájékoztatón kedden a Várkert Bazárban.

Az EP magyar nyelvű tolmácsait fogadta Molnár Balázs helyette államtitkár

Az Európai Parlament magyar nyelvű tolmácsait fogadta Molnár Balázs helyette államtitkár

Legfontosabb feladatunk a tagállami szuverenitás megóvása

Nemzetstratégiai célkitűzéseink és a kisebbségvédelem szempontjából legfontosabb feladatunk az Európai Unióban is a tagállami szuverenitás és a cselekvőképes nemzetállamok megóvása - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülésén, csütörtökön az Országházban.

Az EP-választások üzenete az, hogy az EU-ban változásra van szükség

Az európai parlamenti (EP-) választások egyértelmű üzenete az, hogy az Európai Unióban változásra van szükség, a választások eredményének a teljes félreértelmezése lenne, hogyha a brüsszeli politikai elit úgy döntene: arra kapott felhatalmazást, hogy ugyanabban a konstellációban, ugyanazokkal a személyekkel, ugyanazt a politikát vigye tovább, amit eddig tett.

Történetének talán legnagyobb kihívásaival szembesül az Európai Unió

Az Európai Unió talán történetének legnagyobb kihívásaival szembesül, minden választópolgárnak van szava abban, hogy ezekre milyen válaszokat adjon az EU - mondta az európai ügyekért felelős miniszter vasárnap a budapesti Szabadság téren, az Európa-napi rendezvények megnyitóján.