Európai Uniós Ügyek Minisztériuma

Elnökségünknek nemcsak technikai feladata, politikai felelőssége is van

A magyar elnökség nem lesz, mert nem lehet hétköznapi elnökség. Nemcsak a gépházat kell működtetnünk. Elő kell vennünk a térképet, az iránytűt, és fordítanunk kell a kormánykeréken: Európa hajója ugyanis nem jó irányba halad. Ezért a magyar elnökségnek nemcsak technikai feladata, hanem politikai felelőssége is van - írta az európai ügyekért felelős miniszter a Facebookon.

Elnökségünk központi célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése

A magyar európai uniós soros elnökség központi célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése - közölte az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hét kiemelt területe van a magyar elnökségnek

A magyar európai uniós (EU-) elnökségnek hét kiemelt területe lesz - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

A sikeres magyar elnökség egész Európa sikere lesz

Ha elnökségünk sikeres lesz, az olyan politikai tőkét jelent számunkra, ami bővítheti Magyarország politikai mozgásterét - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

Magyarország markáns Európa-politikát folytat

Magyarország markáns Európa-politikát folytat, világos európai alternatívát képvisel. Munkánkban ennek az Európa víziónak is tükröződnie kell - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.