Belügyminisztérium

Fontos a népi hagyományok beépítése a nevelési-oktatási folyamatba

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán rendezett kétnapos Tulipános Hangszeres és Oktatói Napokon gyakorlati bemutatót és előadást tartott Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára.

Magyar-izraeli belügyminiszteri tárgyalás

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hivatalos látogatáson fogadta Moshe Arbel Izrael Állam belügyminiszterét 2024. február 29-én, Budapesten.

Újabb mérföldkő az európai bűnüldözésben

Az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynökségének (CEPOL) ügyvezető igazgatója, Montserrat Marín López és dr. Pintér Sándor belügyminiszter 2024. február 27-én, Budapesten írta alá azt a megállapodást, amely biztosítja az Ügynökség számára, hogy új, korszerű székhelyre költözhessen.

Szülői szervezetek vezetőivel egyeztetett a Belügyminisztérium államtitkára

A pedagógusbérek emelésének eredményeként sok pedagógus visszatérne a pályára - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miután szülői szervezetek vezetőivel egyeztetett február 28-án, szerdán a Belügyminisztériumban. Az egyeztetésen szó volt a jegybeírási gyakorlatról, valamint az évközi iskolai szünetekről is.

Tavaly szerepeltek a legsikeresebben a magyar fiatalok a diákolimpiákon

A nemzetközi tudományos diákolimpiák történetében magyar fiatalok a legtöbb érmet tavaly szerezték - mondta Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára február 23-án, Budapesten.