Belügyminisztérium

Rétvári Bence: az EU bevezetné a migránsok kötelező szétosztását

Az Európai Unió bevezetné a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken - jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. június 8-án Luxemburgban a belügyminiszterek informális tanácsülésén.

Nagy sikerrel zárult a Digitális Témahét

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára 2023. június 6-án a Digitális Témahét ünnepélyes díjátadóján elmondta, hogy mindennapossá vált a digitális és okoseszközök használata az iskolákban, a pedagógusok körében pedig 100 százalékos azok aránya, akik a digitális oktatásban tapasztalattal rendelkeznek.

Elvégezték a 12 ezredik szervátültetést Magyarországon

A transzplantáció egyszerre testesíti meg az emberi szolidaritást és a legmagasabb szintű professzionalizmust - hangoztatta Bidló Judit, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár a Belügyminisztériumban tartott nemzetközi konferencián 2023. június 6-án.

Bajor-magyar miniszteri tárgyalás

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr 2023. június 6-án Würzburgban, hivatalos látogatás keretében tárgyalt Joachim Herrmann úrral, a Bajor Szabadállam belügy-, sport és integrációs miniszterével. A megbeszélés fő témái a schengeni külső határok őrizete, a migráció, az ukrajnai menekültek helyzete, valamint a magyar-bajor testvérvárosi kapcsolatok ápolása voltak.

Befejeződött a déli határzár megerősítése

Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése - jelentette be Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. június 6-án Röszkén.