Belügyminisztérium

A magyar kormánynak szívügye a kardiológia

Az újraélesztő-készülékek minél szélesebb körű elterjesztése érdekében a Budapesti Szent Ferenc Kórház és az Innomed Medical Zrt. a Belügyminisztérium és a Magyar Kardiológusok Társasága támogatásával idén ismét meghirdette a Mentsünk együtt életet! programot. A 2024. április 17-én megtartott eszközátadó eseményen felszólalt dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár is.

Új készülékek segítik a betegek ellátását a Budai Irgalmasrendi Kórházában

Új CT és MR készülék segíti a magas színvonalú betegellátást a Budai Irgalmasrendi Kórházban. A korszerű berendezések ünnepélyes átadásán jelen volt dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A jövő héten tartják a termékenységtudatosság hetét

A jövő héten rendezik meg Magyarországon a termékenységtudatosság hetét, amelyen arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja a gyerekvállalást - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Csúcstechnológiával gazdagodott a debreceni szívgyógyászat

Hibrid műtőt adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikáján 2024. április 15-én.

Hátrányos helyzetűeket segítik a Vállalkozásfejlesztési Központok

Hátrányos helyzetű emberek – köztük romák – vállalkozóvá válását segíti a most megnyitott Vállalkozásfejlesztési Központ.