Belügyminisztérium

A Bel- és Igazságügyi Tanács - Belügyi formációjának informális ülése

A magyar elnökség szervezésében 2024. július 22-én, Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg a Bel- és Igazságügyi Tanács belügyi napját, amelyen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elnökölt.

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablakban

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben; a július elején elindult és fokozatosan bővülő lehetőséggel országosan egyre több szakrendelésre tudnak a betegek digitálisan időpontot foglalni - közölte július 15-én Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Távirati Irodával.

Százszázalékos a foglalkoztatottság a börtönökben

Ma már elmondható, hogy százszázalékos a foglalkoztatottság a börtönökben, hiszen minden fogvatartott tanul vagy dolgozik – nyilatkozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Pálhalmán, a büntetés-végrehajtás helyi vetőmagüzemének fejlesztése kapcsán.

Magas szintű konferencia a szervadományozásról és szervátültetésről

2024 második felében Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az elnökség során az egészségügy egyik prioritása – a szív- és érrendszeri megbetegedések elleni küzdelem mellett - a szervadományozási és szervátültetési cselekvési terv megújítása és elfogadása.

Konferencia a kardiovaszkuláris betegségek elleni fellépésről

2024 második felében, július 1-jétől december 31-ig Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az elnökség során az egészségügy kiemelt prioritása a kardiovaszkuláris betegségek elleni fellépés és a közös EU-s cselekvési terv kialakítása. A soros elnökség első egészségügyi rendezvényét 2024. július 4-én tartották a Belügyminisztérium Márványaulájában.