Belügyminisztérium

Rétvári Bence: minden vágyott gyermek szülessen meg!

A magyar kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen - hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. december 8-án, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

OECD átlag feletti eredményt értek el a magyar diákok a PISA mérésen

Megjelentek a koronavírusjárvány utáni első PISA felmérés adatai. A diákok felmérését 81 országban végezték el 2022 tavaszán. A világjárvány okozta iskolai korlátozások hatásai az összes mért országban érezhetőek: romlottak a szövegértési és matematikai eredmények.

A Bel- és Igazságügyi Tanács - Belügyi formációjának ülése

A spanyol elnökség szervezésében 2023. december 5-én került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács belügyi napja, amelyen Magyarországot Rétvári Bence miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár képviselte.

Érték Vagy! Gála díjazottak és Érték vagy! Album

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára - a megváltozott munkaképességű embereket és az őket alkalmazó munkáltatókat díjazó - Érték Vagy! Gálán 2023. december 4-én a Magyar Zene Házában kiemelte, hogy a megváltozott munkaképességűek által betöltött állások nemcsak gazdasági értéket hordoznak, hanem közösségi szolidaritást is.

Befejeződik a „Felzárkózási együttműködések támogatása” nevű projekt

A program 2016. november 1-jén indult és 2023. december 31-én zárul, teljes támogatási összege 3,1 milliárd forint, amelyből országosan 95 településen valósult meg a szegregált élethelyzetek felszámolását segítő komplex programok országos szintű központi koordinációja, szakmai támogatása, és nyomon követése.