Belügyminisztérium

A roma nőket felzárkóztató program sikeres zárása

Eredményesen zárul a „Nő az esély – Képzés és foglalkoztatás” elnevezésű kiemelt projekt (azonosítószáma: EFOP-1.1.2-16-2016-00001), amely 2016 novembere óta segíti a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű emberek, főként a roma nők elhelyezkedési esélyeit.

Rétvári Bence: a börtönben dolgozók és a fogvatartottak száma is nőtt

Az elmúlt években a börtönökben dolgozók és a fogvatartottak számában is érzékelhető emelkedés volt - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. május 19.-én Veszprémben, a büntetés-végrehajtás országos toborzó- és nyílt napján.

Nemzetközi delegáció érkezett hazánkba

Az Európa Tanács Kínzás és Embertelen vagy Megalázó Büntetések vagy Bánásmód Megelőzésének Európai Bizottságának (ET CPT) nemzetközi delegációját fogadta Dr. Hegyaljai Mátyás európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkár május 16-án a Belügyminisztériumban.

Tovább bővült az önkormányzatok információs rendszere

Lezárult a helyi közszolgáltatás információs rendszer (IKIR) továbbfejlesztését célzó projekt. Az ágazati rendszerek bővítésével együtt jár az infrastrukturális háttér fejlesztése is annak érdekében, hogy egy stabil rendszert hozzanak létre, mondta el Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára 2023. május 15-én a Belügyminisztériumban tartott projektzáró rendezvényen.

Miniszteri tanácsülések Stockholmban

Takács Péter egészségügyi, illetve Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Unió foglalkoztatási, szociális, egészségügyi és fogyasztóvédelmi miniszteri informális tanácsülésein 2023. május 3-5. között, a svéd fővárosban.