Energiaügyi Minisztérium

Az uniós stratégiai energiatechnológiai tervről egyeztetnek novemberben

Magyarország lesz a házigazdája az Európai Tanács soros elnökségi rendezvényeként megtartott „SET Plan Konferenciának”. Az Európai Unió stratégiai energiatechnológiai tervének (Strategic Energy Technology Plan) megvitatására alkalmat teremtő találkozónak a Várkert Bazár ad otthont 2024. november 14-15-én.

Az MVM részesedést vásárol a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében

Az MVM-csoport kötött megállapodást szerdán az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC-vel (SGC) az Azerbajdzsán területén lévő Shah Deniz tengeri földgáz- és kondenzátum mező termelés-megosztási megállapodás 5 százalékos részesedésének megszerzéséről - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a megállapodást követően az MTI-nek telefonon.

Tisztítsuk meg az Országot! II. – Több mint kétszáz szervezet nyert.

Az Energiaügyi Minisztérium által meghirdetett Tisztítsuk meg az Országot! II. pályázaton 218 önkormányzat, civil és gazdálkodó szervezet, valamint egyházi jogi személy nyert el támogatást és valósíthat meg a jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladékok felszámolását segítő és az illegális hulladéklerakás megelőzését szolgáló beruházást.

A geotermikus innováció nyomában: magyar delegáció a világelső Izlandon

Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára és Gonda Bence, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága stratégiai elnökhelyettese a geotermikus energia alkalmazhatóságáról egyeztetett Gudlaugur Thór Thórdarson izlandi környezetvédelmi, energia- és klímaügyi miniszterrel Reykjavíkban, 2024. május 28-án.

A második aukcióra ötszörösére nőtt az új EKR-tőzsde forgalma

A februárban indult szervezett piac a hitelesített energiamegtakarítások adásvételére kínál lehetőséget, közvetlenül ösztönözve a hazai energiahatékonysági fejlesztéseket. A februári első aukción 13 ezer gigajoule megtakarítás cserélt gazdát, a napokban lezajlott második forgalma ennek sokszorosa, 68 ezer gigajoule volt.