Energiaügyi Minisztérium

Kulcsfontosságú az új európai versenyképességi megállapodás elfogadása

A magyar elnökség nagy hangsúlyt fektet az európai versenyképesség javítására, kulcsfontosságúnak tekinti az új európai versenyképességi megállapodás elfogadását - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter az uniós környezetvédelmi miniszterek informális ülésének megnyitóján.

A versenyképességről tanácskoztak az uniós környezetvédelmi miniszterek

A versenyképességről, a vízgazdálkodásról, az éghajlatváltozásról, illetve finanszírozási kérdésekről is tanácskoznak az uniós környezetvédelmi miniszterek kétnapos budapesti informális ülésükön - mondta Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár csütörtökön.

Több mint 32 ezer család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

A lehetőség tegnap esti felfüggesztéséig 32 430 előregisztrációs kérelem érkezett be a modern napelemes rendszerek telepítését támogató kiírásra. Az Energiaügyi Minisztérium az eredeti 75,8 milliárd forintos keretösszeget 30 milliárd forinttal emelte meg. A kormány így az előzetesen becsült 15 ezernél sokkal több, akár 25-26 ezer családtól vállalhatja át beruházási költségeik kétharmadát.

Ötödik tárgyalási forduló a bősi jogvita mielőbbi rendezéséért

Czepek Gábor magyar-szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztésért felelős kormánybiztos és Andrej Kasana szlovák kormánymegbízott újabb tárgyalási fordulót tartottak 2024. július 8-án, a Bősi Vízerőmű látogatóközpontjában.

Több mint 100 ezer család kapott alacsonyabb értékű gázszámlákat

A kiszámíthatóbb, tervezhetőbb rezsiköltségek érdekében az MVM az Energiaügyi Minisztériummal együttműködésben áprilistól bevezette a naparányos számlázási rendszert. A kedvezményes mennyiségek kiegyensúlyozottabb elosztásának köszönhetően az elmúlt három hónapban több mint 104 ezer lakossági fogyasztó mentesült összesen több mint 10 milliárd forint megfizetése alól.