Energiaügyi Minisztérium

Az NGM és az EM közös közleménye az új otthonfelújítási programról

A kormány demográfiai célja világos: segíteni kell, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, ennek érdekében meg kell védeni a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát. A 108 milliárd forint keretösszegű otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja.

Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Még egy hétig regisztrálhatnak a környezetért tenni akaró önkéntesek hazánk legnagyobb szemétszedési akciójára, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” programsorozatra – hívta fel a figyelmet Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár.

Új otthonfelújítási korszerűsítési programot indít a kormány

Új otthonfelújítási programot indít a kormány 108 milliárd forint keretösszeggel az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére: egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe, amelynek fele kamatmentes hitel, másik fele vissza nem térítendő támogatás.

Mától lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Idén tizenkettedik alkalommal valósul meg a TeSzedd! az ország legnagyobb szemétszedési programja. Az önkéntesek a mai naptól jelentkezhetnek az április 22-én kezdődő eseményre, melynek során megtisztítják a szűkebb-tágabb környezetüket a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett hulladéktól.

Ismét felülteljesítette hazánk az uniós gázfogyasztás-csökkentési elvárást

Magyarországon tavalyhoz hasonlóan idén is a kötelező rendelkezés szerinti mértéket meghaladóan, ötödével csökkent a fogyasztás. A 2017 és 2022 közötti időszak 10 milliárd köbméter feletti átlagához képest 2023 áprilisától 2024 márciusáig 8 milliárd köbméter közelébe mérséklődött a hazai gázfelhasználás.