Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
A felsőoktatás küldetése elősegíteni az emberek közötti kölcsönös megértést

A felsőoktatás küldetése az, hogy elősegítse az embereket egymás jobb megértésében - mondta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter vasárnap Kairóban, a Magyar-egyiptomi Rektori Konferencia nyitóülésén elmondott beszédében.

Csák János: Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ - jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter az Ez itt a kérdés című műsorban az M5 csatornán kedden.

Csák János: nem akarunk birodalomban élni

Nem akarunk birodalomban, sem európai, sem szovjet, sem amerikai birodalomban élni - jelentette ki a kultúráért és innovációért felelős miniszter szombaton Szegeden a fogadalmi templomban.

Barabás Hunorné és Koblencz Attila részesült az idén Gelsey-díjban

Barabás Hunorné és Koblencz Attila részesült az idén a Gelsey Vilmos-díjban, az elismeréseket szombaton adták át Szegeden, a Dóm Látogatóközpontban.

A modellváltás célja az egyetemeknek minél nagyobb szabadságot adni

A felsőoktatási modellváltás célja az volt, hogy az egyetemek minél nagyobb szabadságot kapjanak - mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem új campusának átadásán csütörtökön Budapesten.