Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat

A magyar innováció nemzeti szuverenitásunkat, társadalmunkat, gazdaságunkat egyaránt erősíti - hangsúlyozta Hankó Balázs a Jedlik Ányos-díj ünnepélyes átadóján. A Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kiemelte: az idei díjazottak olyan meghatározó személyek, akik ötletből értéket teremtettek.

Ma az a bátorság Európában, hogy kimondjuk, békét akarunk

Csák János kulturális és innovációs miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából mondott beszédet a budapesti Múzeumkertben, ahol kiemelte: "Március 15-én hős elődeinkre emlékezve hirdetjük, hogy a magyarok immár 1100 éve, 33 nemzedék óta mindmáig a szabadság népe".

Csák János állami kitüntetéseket, művészeti díjakat adott át

Március 15-én az örök magyar alkotó és szervező erőt ünnepeljük - mondta a kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak átadásán. A nemzeti ünnep alkalmából a miniszter összesen 102 állami kitüntetést adott át.

Több mint 126 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Tavaly a jelentkezők száma még 99 ezer volt, az emelkedés azt jelenti, hogy nőtt a felsőoktatási képzési rendszer vonzereje – hangsúlyozta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a felsőoktatási képzések jelentkezési eredményeiről tartott sajtótájékoztatón.

Csák János: a kultúra az, amire támaszkodhatunk, ami az erőnket adja

A kultúra finanszírozásáról, az adócsökkentés politikájáról, valamint az egyetemi oktatásról is beszélt Csák János kulturális és innovációs miniszter a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtöki adásában.