Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Csák János: meg kell becsülnünk a fejedelmeinket

A magyar történelem és művészeti élet tele van fejedelmekkel, a mi feladatunk az, hogy őrizzük őket - mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter annak alkalmából, hogy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar próbatermét ünnepélyes keretek között Kocsis Zoltánról nevezték el.

Csák János: Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van

Magyarországon teljes művészeti és kulturális szabadság van, mindenki saját kívánságának megfelelő előadásokat tarthat. Az állam nem kíván semmit korlátozni - mondta Csák János kulturális és innovációs miniszter a készülő, új kulturális törvénytervezetről az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán.

Csák János: Kőrösi Csoma Sándor híd volt Kelet és Nyugat között

Kőrösi Csoma Sándor híd volt Kelet és Nyugat között, és mi, magyarok is híd vagyunk Kelet és Nyugat között. A híd pedig azt jelenti: "megértem magamat, és megértem a környezetemet", és ezáltal nagyobb esély van arra, hogy egyetértésre jussunk - mondta a kulturális és innovációs miniszter hétfőn a Csoma Emlékközpont és Népfőiskola avatóján a székelyföldi Kovásznán.

Megkezdődött a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozata

A Kertész, Moholy-Nagy, Capa... Magyar Fotóművészek Amerikában (1914-1989) című kiállítás megnyitójával pénteken megkezdődött a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozata.

Csák János Schmidt Máriával beszélgetett Az estében

Szabadsághiányos állapotban van a nyugati civilizáció, és ez egyenlőtlenségekhez vezet - mondta a Kossuth rádió Az este című, hétfőn elhangzott adásában Schmidt Mária. A Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára Csák János vendége volt.