Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Csák János havonta egyszer Az este című rádióműsor házigazdája lesz

Minden hónapban egyszer a Kossuth rádió Az este című műsorának házigazdájaként jelentkezik Csák János kulturális és innovációs miniszter, aki első alkalommal, hétfő este a magyar kutatások és tudományos élet nemzetközi beágyazottságáról, a magyar kutatók kreativitásáról, tehetségéről beszélgetett Gulyás Balázs orvossal, neurobiológussal, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat elnökével.

A véleménynyilvánítás miatti bántalmazás ellentétes az európai kultúrával

Az európai kultúrával összeegyeztethetetlennek nevezte a kulturális és innovációs miniszter, hogy a véleménye miatt valakit bántalmazzanak vagy akár egy intézményt megtámadjanak.

Nemzeti Fotóművészeti Múzeum nyílik 2025-ben a Városliget mellett

Nemzeti Fotóművészeti Múzeum nyílik 2025-ben a Városliget mellett, az egykori Klösz-villa épületében - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter csütörtökön Budapesten.

A magyar fotóművészet fő művei a Városligetben

A Magyar Fotográfiai Múzeum kiemelkedő alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön a városligeti Millennium Háza Neo Kortárs Művészeti Terében. A tárlaton mások mellett André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa művei is szerepelnek.

Csák János: hosszú ideje tartó rokonszenv él a magyar és a kínai nép között

Hosszú ideje tartó, mély rokonszenv és kölcsönös tisztelet él a magyar és a kínai nép között - hangsúlyozta a kulturális és innovációs miniszter csütörtökön Budapesten, a kínai újév, boldog tavaszünnep megnyitó ünnepségén.