Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Csák János: a kultúra maga az életmódunk, az észjárásunk

A polgári kormány a kultúrát nem szűk értelemben veszi, tehát nem csak művészeti alkotásokat, festményeket vagy zenei előadásokat ért rajta, mert a kultúra maga az életmódunk, az észjárásunk - mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Csák János kapta az idei Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági nagydíjat

A miniszter a díj átvétele utáni beszédében úgy fogalmazott, egy ország akkor lehet sikeres, ha az állandó változások mellett megtartja a kulturális, gazdasági és lelki örökségét. Feladatnak nevezte a "kötödések ápolását", a béke és biztonság megteremtését, az egyensúlyok kialakítását, amivel "eljutunk az ősi krédónkhoz, ami az Isten, család, haza".

Versenyképes magyar felsőoktatás

A 23. Educatio Nemzetközi Felsőoktatási Szakkiállítás volt minden idők legsikeresebb felsőoktatási seregszemléje, amit Magyarországon rendeztek – nyilatkozta Csák János kulturális és innovációs miniszter. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy hatalmas az érdeklődés a megújult felsőoktatás iránt.

Szavaljuk közösen a Himnuszt!

Idén január 22-én a Magyar Kultúra Napján egyúttal a Himnusz 200. évfordulójára emlékezünk. A Kulturális és Innovációs Minisztérium arra bíztat mindenkit, határon túli és inneni magyar közösségeket és egyéneket, hogy átélve a nemzethez tartozás megtartó és megerősítő érzését, kapcsolódjon be a közös szavalásba.

A világ élvonalában a magyar felsőoktatás

Közösen tehetjük sikeressé Magyarországot, legyen a magyar felsőoktatás a magyar siker kvantumtényezője. Azt szeretnénk elérni, hogy 2030-ra legyen egy egyetemünk a világ legjobb 100, három egyetemünk az Európai Unió legjobb 100 egyeteme között - hangsúlyozta beszédében Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás megnyitóján.