Petőfiszállás Önkormányzata 2021 februárjában kezdte el azt a felújítást, melynek keretében a műemlék jellegű vasútállomás felső szolgálati lakásainak helyén olyan vasúti kiállítást hoztak létre, mely a múlt és jelen vasút történetét mutatja be, ezzel is bővítve a helyi turisztikai látványosságokat.

A magyar vasút hagyományait és fejlődését bemutató kiállítás megnyitóján a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta: „2010-ben egy tönkrement és tönkretett közlekedési rendszert örököltünk meg. Az azóta eltelt évek során a magyar vasút igen komoly fejlődésen ment keresztül, amelyre nem csak a vasutas társadalom, hanem az utazóközönség, sőt az egész ország büszke lehet. Mindig fontosnak tartottuk a létszám, a bér, a vasút színvonalának fejlesztését, a társadalmi megítélésének javítását." 

"A kormány a MÁV-Volán csoporttal karöltve folyamatosan azon dolgozik, hogy versenyképesebb, kényelmesebb és még biztonságosabb legyen a hazai vasúti infrastruktúra. Eddig is hatalmas munka volt, és még több áll előttünk, de már most elmondhatjuk: felívelő pályára álltunk.”

Fónagy János kijelentette: „A MÁV – a mindenkori igényekhez folyamatosan alkalmazkodva, átalakulva és megújulva – egyre jelentősebb társadalmi és gazdasági tényező. A kormány elkötelezett Magyarország kötöttpályás közlekedésének fejlesztése mellett. A hazai közlekedésfejlesztési erőfeszítések középpontjában a következő 10-15 évben is a vasút áll majd: összesen mintegy 6000 milliárd forintos vasútfejlesztés várható: a magyar vasúti gördülőállomány fejlesztésére mintegy 2000, a közlekedési infrastruktúrára pedig hozzávetőleg 4000 milliárd forintot fordít a kormány. Fejlesztjük a vasúti dolgozók munkakörülményeit, nemzetközileg elismert szintre szeretnénk emelni a magyar vasúti járműgyártást, korszerűsítjük a vasúti szakemberek, mérnökök képzését.”

A miniszterhelyettes gratulált a Petőfiszállás Önkormányzat, a MÁV és a Vasúttörténeti Alapítvány elhivatott vezetőinek és munkatársainak a magyar vasút történetének őrzését szolgáló Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhely létrehozásához.

(NVTNM Kommunikáció)