Pénzügyminisztérium

adóügy
Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

2010 óta az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést, az áfarés mértéke 22%-ról 4,4%-ra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke 40%-ról 35%-ra csökkent.

Budapest
Döntött az ítélőtábla, a főpolgármester nem mentesül az adófizetés alól

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a főpolgármester újabb azonnali jogvédelmi kérelmét, így a kincstár 2 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról.

gazdaságfejlesztés
Két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody's és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése után.

gazdaságfejlesztés
A Moody's után a Scope Ratings is befektetésre ajánlja Magyarországot

A Moody's múlt pénteki pozitív jelentése után a berlini Scope Ratings is "befektetésre ajánlja hazánkat stabil kilátás mellett" - tudatta pénteken Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Gazdaság
Májusban többlettel zárt a költségvetés

A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára. A költségvetés továbbra is biztosítja a nyugdíjak és a családtámogatások védelméhez, valamint a rezsicsökkentés fenntartásához szükséges fedezetet, miközben az erősödő gazdasági teljesítmény segíti a 4,5%-os hiánycél elérését.