Pénzügyminisztérium

felsőoktatás
Gyakornoki program indul

A Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a közigazgatás szakember-utánpótlását támogató és a hallgatók szakmai felkészültségét fejlesztő gyakornoki programot indít. Az egyedülálló karrierlehetőséget kínáló program indulása alkalmából írta alá a két intézmény együttműködési megállapodását Varga Mihály pénzügyminiszter és Dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

Gazdasági növekedés
Jövőre újra 4 százalék felett erősödhet a magyar gazdaság

A stabilitást erősítő intézkedéseknek köszönhetően a magyar gazdaság idén elkerülheti a visszaesést, jövőre pedig ismét 4 százalék felett növekedhet – mondta Varga Mihály a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), valamint a Nemzeti Fórum Egyesület által szervezett rendezvényen.

Gazdaság
Magyarország befektetésre ajánlott mindhárom nagy hitelminősítőnél

Két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint 10 évvel ezelőtt.

Nemzetközi ügyek
Újabb együttműködések Magyarország és Kazahsztán között

A magyar-kazah kapcsolatok szélesítésének egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk – jelentette ki Varga Mihály a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság plenáris ülését követő aláírási ceremónián. Az eseményen többek között az atomenergetikai, felsőoktatási és megújuló energiával kapcsolatos együttműködésről írtak alá megállapodást.

Gazdaság
Mindkét ország gazdaságát erősítik a magyar-kazah kapcsolatok

Magyarország és Kazahsztán erős kapcsolatai hozzájárulnak hazánk energiabiztonságának növeléséhez – mondta Varga Mihály a Magyar-Kazah Üzleti Tanács ülésén és üzleti kerekasztalán. A tárcavezető hozzátette: Kazahsztán a világ 9. legnagyobb országa, hazánk fontos stratégiai partnere a közép-ázsiai térségben, és előkelő helyet foglal el Magyarország keleti kapcsolatainak fejlesztésében.