Pénzügyminisztérium

Parlament
Jövőre is 5 százalék felett marad a növekedés

A magyar gazdaság Európában az egyik leggyorsabban indult újra, az év közepére már meghaladta a járvány előtti szintet; idén 6,8 százalékos, jövőre pedig 5 százalék feletti növekedés várható - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter éves meghallgatásán a gazdasági bizottság ülésén.

Gazdaság
Nem szabad veszélybe sodorni az ellátásbiztonságot

A klímaváltozás ügyét nem lehet kizárólag politikai szempontok szerint megközelíteni, a szakmai hozzáállás mellőzése a gazdaságok leállásával fenyegethet - erről beszélt a Mediaworks Hírcentrumának Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

adóügy
A kkv-k is spórolhatnak az adón - segít a PM kiva-kalkulátora

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora.

gazdaságfejlesztés
Rekordmértékben nőttek a beruházások

7800 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg kilenc hónap alatt az országban.

Gazdaság
Válságállónak bizonyult a magyar gyógyszeripar

A magyar gyógyszeripar válságállónak bizonyult és a gazdaság újraindításában is kulcsszerepe van - jelentette ki Varga Mihály a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének konferenciáján. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: tavaly a szektor bruttó hozzáadott értéke 565 milliárd forintot tett ki, ez másfélszerese a 2010. évinek, az ágazat 30 ezer embernek ad munkát Magyarországon.