Pénzügyminisztérium

gazdaságfejlesztés
A magyar vállalkozások számíthatnak a kormány támogatására

A háború és a romló külső környezet ellenére idén az év egészében 2,5%-kal bővülhet a magyar gazdaság – hangsúlyozta Varga Mihály Kaposváron, ahol a helyi vállalatok vezetőivel tárgyalt. A pénzügyminiszter leszögezte: a nemzeti kormány ezután is minden szükséges támogatást megad a hazai vállalkozásoknak, maradnak az alacsony adók, a csökkenő adminisztrációs terhek, a fejlesztési támogatások.

miniszter
A magyar kormány kiáll a hagyományos értékek mellett

Jöjjön bármilyen nyomásgyakorlás, pénzügyi zsarolás vagy politikai fenyegetés, a magyar kormány kiáll Európa hagyományos értékei, a kereszténység, a családok és a nemzetek mellett - jelentette ki Varga Mihály a Kiss Pál Múzeum új épületének átadó ünnepségén, Tiszafüreden.

európai uniós fejlesztéspolitika
Az Ukrajnának nyújtott támogatásokból Kárpátaljának is részesülnie kell

Az Ukrajnának juttatott támogatások felhasználását szigorú ellenőrzésnek és nyomon követésnek kell kísérnie - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása (ECOFIN) után Brüsszelben.

európai uniós fejlesztéspolitika
Magyarország támogatja az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését

A jelenlegi háborús időkben a Nyugat-Balkán kulcsfontosságú szereplő mind Magyarország, mind Európa biztonsága szempontjából - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után Brüsszelben.

európai uniós fejlesztéspolitika
A magyar elnökség a demográfiai kihívásokat, versenyképességet hangsúlyozza

Magyarország egy kihívásokkal teli időszakban tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, célunk, hogy kulcsfontosságú területeken lépjünk előre – jelentette ki Varga Mihály, miután Elisabeth Svantesson svéd pénzügyminiszterrel tárgyalt Brüsszelben.