Pénzügyminisztérium

miniszter
A kormány a háborús válságban is megőrzi Magyarország stabilitását

Az orosz-ukrán háború és a szankciók hatásai egész Európa gazdaságát válságba taszítják, ezért a kormány Magyarország stabilitásának megőrzését és sérülékenységének csökkentését tűzte ki célul a következő időszakra – jelentette ki Varga Mihály a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen Szegeden.

Gazdaság
A legnagyobb kihívás a háború okozta gazdasági lassulás tompítása

A legnagyobb kihívást a háború okozta gazdasági lehűlés tompítása jelenti, amelyre a koronavírus-járvány idején adott válaszoktól eltérő reakciókra van szükség - mondta Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár a 60. Közgazdász-vándorgyűlésen Szegeden.

miniszter
Harmadik alkalommal adták át a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjakat

A mostani, kihívásokkal teli, háborús válsággal terhelt időszakban a pénzügyi tudatosságnak fokozott jelentősége van.

kultúra
Átadták a felújított Szigligeti Színházat

A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a jelenlegi, kihívásokkal terhelt időszakban csak a magyar érdekeket képviselve, hagyományainkra, kultúránkra építve állhatunk helyt – jelentette ki Varga Mihály a felújított szolnoki Szigligeti Színház átadó ünnepségén. A több mint hét és félmilliárd forintos beruházást a kormány hatmilliárd forinttal támogatta.

pályázat
5 milliárd forintos beruházással új sajtüzem épült Szekszárdon

A háború okozta infláció és energiaválság következtében minden eddiginél fontosabb az önellátás erősítése, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztése – jelentette ki Varga Mihály a Tolnatej Zrt. új üzemének átadó ünnepségén.