A leendő és már működő vállalkozásoknak különböző szolgáltatásokkal segítenek a szakemberek, legyen az jogi segítségnyújtás, vagy pályázati tanácsadás, ügyvitel, könyvelés vagy üzleti terv készítése.

A központban több számítógéppel, interneteléréssel felszerelt munkaállomás került kialakításra a leendő ügyfeleknek, de akár konferenciaterem is igénybe vehetnek tárgyalások lebonyolítására, előadások megtartására. A vállalkozók személyre szabott coach tanácsadást is igénybe vehetnek.A most megnyílt központ feladatának tekinti, hogy a vállalkozók támogatásával minél több új munkahelyet teremtsen, hozzájárulva a gazdaság fellendítéséhez.

Nagy Márton nemzetgazdaságért felelős miniszter köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország kormánya 2010 óta elkötelezett amellett, hogy a gazdasági növekedés mindenki számára érezhető legyen. Ennek részeként kiemelten fontosnak tartják a cigány vállalkozók bevonását és fejlődését a gazdasági folyamatokba. A cél, hogy nemzetünk minden polgára részesüljön a gazdasági javulásból és lehetősége legyen a felzárkózásra és a gazdasági aktivitásba való bekapcsolódásba.
Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország erőforrásként tekint a cigányságra. Minden segítséget meg kell adni a hátrányos helyzetű embereknek, a családoknak ahhoz, hogy akár vállalkozások elindításával vagy bővítésével stabil jövőképben tudjanak gondolkodni. Ha munka van, minden van! - zárta gondolatait a kormánybiztos.

 

(Belügyminisztérium)