Technológiai és Ipari Minisztérium

Archív oldal

Hatvanezernél is több van már zöld rendszámos járművekből

Októberben túllépte a hatvanezret a világoszöld alapszínű hatósági jelzéssel forgalomba helyezett gépjárművek száma. Tisztán elektromos személyautóból a múlt hónapban állt forgalomba a harmincezredik Magyarországon. A környezetkímélő, csendes teherautókból, buszokból és motorokból is tempósan bővülő állomány járja a hazai utakat.

Több apanap, szabadság és ingyenes képzések az új törvénycsomagban

A Technológiai és Ipari Minisztérium benyújtotta a foglalkoztatási tárgyú jogszabályok módosítását célzó törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. A kezdeményezés elfogadásával megvalósulhat az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló uniós rendelkezések átültetése.

foglalkozatás
Uniós irányelvek átültetéséről egyeztettek a szociális partnerekkel

Az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről, a munka és magánélet egyensúlyáról szóló közösségi rendelkezések hazai jogba való átültetéséről egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring bizottsága 2022. október 27-én, Budapesten.

Német partnerrel erősít az akkumulátorgazdaságban is a ZalaZONE

Akkumulátor tesztelési központ létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a TÜV Rheinland InterCert Kft és a ZalaZONE Ipari Park Zrt. 2022. október 27-én, Budapesten. A központ a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpálya mellett jön létre, és várhatóan 2024 nyarán kezdi meg működését.

Június óta 4,7 millió fő felett a foglalkoztatottak száma

A nyári hónapok után szeptemberben is 4,7 milliónál többen dolgoztak Magyarországon – derül ki a KSH gyorstájékoztatójából. Korábban két egymást követő hónapban sem ugrotta meg ezt a szintet a hazai foglalkoztatás. 2022 közepén, a háború és energiaválság dacára, mindeddig példa nélküli módon negyedik hónapja e rekordszámba menő határérték felett alakul a munkában állók létszáma.