Honvédelmi Minisztérium

Orbán Viktor: folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját február 2-án, csütörtökön - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szalay-Bobrovniczky: Minden területen szorosan együttműködünk Ausztriával

„Ausztriával hagyományosan jó szomszédok vagyunk, együttműködésünk szinte minden területen, így a katonai-védelmi területen is nagyon szoros” - mondta a honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott az osztrák védelmi miniszterrel január 30-án, hétfőn Budapesten.

A magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie

Fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kormány Facebook-oldalára január 29-én, vasárnap feltöltött videóban.

Szalay-Bobrovniczky: Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese

Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese, és a két ország elkötelezett a szoros és rendszeres párbeszéd fenntartásában - mondta a honvédelmi miniszter, miután megbeszélést folytatott Szlovákia védelmi miniszterével pénteken Budapesten.

A veszélyek korát éljük, de a biztonságunk a saját kezünkben van

Ha mi nem tesszük magunkat alkalmassá arra, hogy legalábbis elegendő elrettentő erőt mutassunk kifelé, akkor azt helyettünk nem fogja elvégezni más – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az InfoRádió Aréna című műsorában január 24-én, kedden.