Honvédelmi Minisztérium

miniszter
Búcsú és köszönet

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szokásos negyedéves parancsnoki értekezletén mondott köszönetet dr. Benkő Tibornak, Magyarország leköszönő honvédelmi miniszterének május 23-án, Budapesten.

miniszter
„Azokra emlékezünk, akik életüket és vérüket áldozták Magyarországért”

A magyar honvédelem napját 1992 óta ünneplik, emlékezve Buda várának 1849-es visszafoglalásáról. Az esemény 173. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott ünnepi beszédet a Dísz téren álló Honvéd emlékmű előtt, május 21-én, szombaton.

Főhajtás Görgei Artúr sírjánál

1916 május 21-én - pontosan hatvanhét esztendővel azután, hogy a honvédsereg visszafoglalta Buda várát a császáriaktól - halt meg Görgei Artúr, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kimagasló tehetségű honvédtábornoka. A honvédelem napja alkalmából Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a Fiumei úti sírkertben tisztelgett a hadvezér emléke előtt.

A szív, az ész és az összefogás

„A katonai jogászok, és a szakterületen dolgozó honvédelmi alkalmazottak a szívük mellett az eszüket is a honvédelem ügye szolgálatába állították” – mondta dr. Korom Renáta, a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára május 20-án Budapesten. Dr. Balogh András József kabinetfőnök arról beszélt, hogy a tudás sem mindig elég, összefogás, együttműködés nélkül nem leszünk sikeresek.

Körbeértek

Beérkeztek a toborzó emlékfutás résztvevői a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központba május 20-án, pénteken délelőtt. A két héttel ezelőtt ugyaninnen útnak indult sportrendezvény során a katonafutók több, mint 1800 kilométert tettek meg és 219 települést érintettek, mielőtt visszaérkeztek volna Budapestre.