Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter

Dr. Hankó Balázs

Nős, négy gyermek édesapja.

A gödöllői Török Ignác Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán diplomázott gyógyszerészként. 2005-ben summa cum laude minősítéssel PhD-fokozatot szerzett. Az évek során szakvizsgát szerzett gyógyszerügyi szervezésből, igazgatásból, gyógyszerellátásból, kórházi-klinikai gyógyszerészetből, valamint gyógyszerészi gondozásból.

Rezidens gyógyszerészként kezdett dolgozni a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerügyi Szervezési Intézetében, később osztályvezető gyógyszerész és főgyógyszerész lett, majd stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes. Az igazgatás és szervezetfejlesztés mellett két évtizedes oktatói tapasztalattal is rendelkezik, 2023-ban egyetemi tanári fokozatot szerzett.

2010 és 2014 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának gyógyszerészeti tanácsadója. 2011 és 2016 között a Gyógyszerészeti, Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, később Állami Egészségügyi Ellátó Központ gyógyszerészeti főigazgatói tanácsadója. 2017 és 2020 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa.

2020 és 2022 között az Innovációs és Technológiai Minisztérium, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, 2022 decemberétől felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára.