Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter

Dr. Hankó Balázs

Nős, négy gyermek édesapja.

A gödöllői Török Ignác Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán diplomázott gyógyszerészként. 2005-ben summa cum laude minősítéssel PhD-fokozatot szerzett. Az évek során szakvizsgát szerzett gyógyszerügyi szervezésből, igazgatásból, gyógyszerellátásból, kórházi-klinikai gyógyszerészetből, valamint gyógyszerészi gondozásból.

Rezidens gyógyszerészként kezdett dolgozni a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerügyi Szervezési Intézetében, később osztályvezető gyógyszerész és főgyógyszerész lett, majd stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes. Az igazgatás és szervezetfejlesztés mellett két évtizedes oktatói tapasztalattal is rendelkezik, jelenleg habilitált egyetemi docens.

2010 és 2014 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, majd az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának gyógyszerészeti tanácsadója. 2011 és 2016 között a Gyógyszerészeti, Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, később Állami Egészségügyi Ellátó Központ gyógyszerészeti főigazgatói tanácsadója. 2017 és 2020 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa.

2020 és 2022 között az Innovációs és Technológiai Minisztérium, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, 2022 decemberétől a felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára.