Kulturális és Innovációs Minisztérium

Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter

Csák János (Budapest, 1962) a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem) Pénzügy és Szociológia szakán szerzett diplomát 1987-ben. További tanulmányokat folytatott a University of Michigan Business School vezetőképzőjében, valamint az INSEAD-on. 

2009 és 2010 között a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation-ben és a grand rapids-i Acton Intézetben volt vendégkutató politikai gazdaságtan és energiabiztonság témákban.

Pályafutása során több cég vezérigazgatójaként, illetve igazgatósági tagjaként tevékenykedett Európában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is, többek között a Matáv (pénzügyi igazgató, 1993-2000), a MOL-csoport (elnök, 1999-2000), a T-Mobile Magyarország (elnök, 1997-2001), a Creditanstalt Investment Bank (CA-IB), a Budapest Bank (GE Money Bank), a Richter Gedeon Nyrt. (független igazgatósági tag, 2014-2019), és a Falcon Oil and Gas Ltd. és a Wildhorse Energy Ltd. igazgatósági tagjaként.

2011-2014 között Magyarország londoni nagyköveteként szolgált.

2003-ban megalapította az üzleti vezetőket tömörítő Széll Kálmán Alapítványt.

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje. Budapest XX. kerületének díszpolgára, a Sacred Military Constantinian Order of Saint George érdemrend Lovagi Nagykeresztjének birtokosa. 

Angol nyelven magas szinten beszél, több könyvet fordított magyarra, köztük Paul Johnson Szókratészról szóló kötetét.

Felesége Márton Júlia, négy gyermekük és hét unokájuk van.