Miniszterelnökség

Kormányinfó
További 3,9 százalékos nyugdíjemelésről döntött a kormány

A kormány további 3,9 százalékos nyugdíjemelésről döntött az infláció miatt, így összességében 8,9 százalékkal emelkedik a nyugdíj - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Hétfőn zárul a magyar nyelv hete

Több mint ötven helyszínen tartottak nyelvművelő programokat határon innen és túl a hétfőn záruló 56. magyar nyelv hetén, idén az Anyanyelvünk határtalan mottóval.

Kormányinfó
A május 16-i héten választhatja meg a parlament a miniszterelnököt

A május 16-tal kezdődő héten választja meg az Országgyűlés a miniszterelnököt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a szomszédban zajló háború miatt a kormány javaslatot tesz arra, hogy az alaptörvényben kiszélesítsék a veszélyhelyzet jogállását.

Zala és Zalaegerszeg napjainkban történelmet ír

Zala és Zalaegerszeg napjainkban történelmet ír, nemcsak a múltat őrzi, de a jövő alakításáról is gondoskodik - jelentette ki Gulyás Gergely vasárnap Zalaegerszegen.

A közigazgatás reformjának sikeréről közmegegyezés alakult ki

A 2010 óta végrehajtott reformok közül az egyik, amely sikeréről közmegegyezés alakult ki, az a közigazgatás átalakítása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Mórahalmon.