Már 11 ezer szankció van érvényben Oroszországgal szemben, de a háború zajlik, az oroszok meggyengítésére tett kísérletek nem jártak sikerrel. Ezzel szemben Európát térdre kényszerítheti a szankciók okozta brutális infláció és energiahiány – emelte ki a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán Orbán Viktor kormányfő.

Jelezte: nálunk nem lesz energiahiány, ez nem jóslat, hanem ténybejelentés, Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is. Azaz energiahiány miatt nem kell leállítani és bezárni egyetlen gyárat sem. Lesz elég energiája mindenkinek, és aki itt befektetni, termelni akar, jöhet és befektethet.

A stratégiai célok között szerinte kiemelt helyen szerepel, hogy Magyarország Európa egyik leginnovatívabb gazdasága legyen, így azokat a programokat és fejlesztéseket, amelyek ebbe az irányba viszik a magyar gazdaságot, folytatni és erősíteni fogjuk. Ezért hajtottuk végre az egyetemi modellváltást is és minden évben több forrást biztosítunk a felsőoktatásra.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Minden nehézség ellenére itt épül Európa legnagyobb akkumulátorgyára, itt készülnek a jövő gépei, közlekedési járművei, technológiai eszközei és sok innováció születik Magyarországon - sorolta a miniszterelnök.

A folyamatosan új megoldásokkal előrukkoló kutatók és tudósok ebben a nehéz helyzetben is előre fogják vinni Magyarországot, nyomatékosította Orbán Viktor.

(MTI/kormany.hu)