Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára a közigazgatásban végzett több mint négy évtizedes munkája elismeréseként Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje katonai tagozatát adományozta az államtitkárnak, amit a tárcavezető az ünnepségen nyújtott át Felkai Lászlónak.

Az államtitkár 46 éve dolgozik a közigazgatásban, ebből 17 évet közigazgatási államtitkárként. A belügyminiszter köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy Felkai László munkásságát a Belügyminisztérium vezetése és a kormány is elismeri. Felidézte: már 6060 napot dolgozott együtt Felkai Lászlóval, a hosszú évek alatt ugyan voltak jogi vitáik, de mindig megtalálták a jogrend keretei közt a megoldást. Kiemelte: a közigazgatási államtitkárnak nagy szerepe volt a jogbiztonság kialakításában, ami az egész ország érdeke, valamint a Belügyminisztérium és Felkai László érdeme.

 

Az államtitkárt, aki a Belügyi Tudományos Tanács elnöke, a tudomány képviselői is méltatták. Bokor József, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat alelnöke a tudomány és a Belügyminisztérium jó együttműködését hangsúlyozta és Eötvös Loránd emlékérmet nyújtott át az államtitkárnak. Oberfrank Ferenc, az MTA Köztestületi és Stratégiai Igazgatóságának vezetője szintén azt emelte ki, hogy nincs közhatalom tudomány nélkül.

Sabjanics István, a Belügyi Tudományos Tanács titkára a testület 12 évvel ezelőtti újraalakulásától kezdve összegezte a testület elmúlt időszakát.

Janza Frigyes, a minisztérium oktatási főszemlélője mutatta be a 70 éves Felkai László tiszteletére kiadott ünnepi kötetet, amelyet 32 szerző jegyez, akik - egyebek mellett - Felkai László elkötelezettségét, önfegyelmét, munkafegyelmét, műveltségét, jó memóriáját, szervezőkészségét, morális tartását emelték ki.

(Belügyminisztérium)