Maruzsa Zoltán a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában - ahol szintén notebookokat osztott - elmondta, a kormányzat még 2022-ben hozott döntést arról, hogy a teljes magyar köznevelést digitalizálni szeretné. 

Hozzátette, hogy ennek legfontosabb eszköze az oktatásban résztvevők digitális eszközökkel, notebookokkal történő felszerelése.

Fotó: MTI

Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy idén eddig Pest vármegyében szállítottak ki jelentősebb mennyiségű laptopot. Hozzátette, hogy Dunaharasztiban összesen 476 hordozható számítógépet vehettek át az általános és középiskolás gyerekek.

A cél az, hogy az eszközök segítségével azokhoz a tartalmakhoz, okostankönyvekhez, mintegy 200 ezer digitális tartalomhoz jussanak hozzá az ötödik osztálytól a tizenkettedik osztályig a gyerekek, amelyek a Nemzeti Köznevelési Portálon, illetve a Krétában elérhetőek - tette hozzá.

Az államtitkár azt mondta, hogy a program folytatódni fog a következő tanévben, a szeptemberben belépő ötödikes és kilencedikes tanulók részére. Hozzátette, 2026-ra az 5-12 évfolyamig minden olyan tanuló, aki kérte, hozzájutott a digitális eszközökhöz - összegezte Maruzsa Zoltán.

(kormany.hu)