A tárcavezető az országépítés feladatáról úgy fogalmazott: "azért a miénk, mert a baloldal nemcsak a gazdasági válságkezelésében vallott kudarcot, azt sem ismerték fel, hogy ehhez kevés a gazdaság - ráadásul hibás - átalakítása".
Nem látták, hogy szabad nemzet nem létezhet öntudat nélkül, múltjának ismerete nélkül, az összetartozás érzése nélkül és a hit támogatása nélkül - folytatta. Mindezt visszaépíteni nem egy hét munkája, "bizton állíthatom viszont, ha sokan dolgozunk érte, ebben az értelemben is napról napra gazdagabbak leszünk" - mondta.
Varga Mihály szerint a történetmesélés reneszánszát éli, sőt, egyre nagyobb szerepe van az üzleti életben és a politikában is.
A jó történet tudást ad, inspirációt, és szórakoztató is. A jó történetek megérintenek és cselekvésre bírnak - fűzte hozzá.
A szerző életútját röviden ismertetve a könyvről azt mondta: egy különleges ember életútja, magával ragadó történet.
Cinkotai Jánost az inflációkutatás legismertebb szakemberének nevezte, külön rámutatva: előrejelzései az elmúlt 30 évben 97 százalékos valószínűséggel teljesültek.
Szólt arról is, hogy Cinkotai János Antall József felkérésére a kormány inflációval és az árak alakulásával foglalkozó főtanácsosa lett.

Fotó: Pénzügyminisztérium

Boross Péter volt kormányfő arról beszélt: a szerző megérdemli, hogy ekkora érdeklődés, szeretet és tisztelet övezze könyvbemutatója alkalmából.
Ha valaki megérdemli, hogy rendkívül termékeny és mélyenszántó gondolatai megjelenjenek kiadásban, az Cinkotai János - tette hozzá.
A könyvről azt mondta: nemcsak szellemi érték, hanem erkölcsi tanulság is.
Trócsányi László, a könyvbemutatónak helyet adó Károli Gáspár Református Egyetem rektora Cinkotai János kivételes pályafutását méltatta.
Jelezte: az Angyalföldi városrészből - egykori nevén Tripoliszból - eljutott a Fehér Házig, ami nem könnyű dolog.
Olyan életutat tudhat maga mögött, hogy a legnagyobb szegénységből, a legnagyobb alázattal a szakmai csúcsra ért - tette hozzá.
Gazdag életpálya áll a szerző mögött - fogalmazott, nagyszerűnek nevezve a kötetet.
Veres András római katolikus püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a szerzőt méltatva elmondta: a feltétel nélküli becsület, az igazság őszinte szeretete vezette életében.
Hozzátette: Cinkotai Jánost a hite, családi neveltetése, erkölcsi értékrendje szolgálatra kész életre irányította, de nem szolgalelkűségre, mert az erkölcsi érték fontosabb volt számára, mint amit kívántak tőle.

(MTI)