A megújult épület átadásán dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében hangsúlyozta: valódi összefogás valósult meg Vácon, hiszen a felújítási munkálatokban többek közt a büntetés-végrehajtási szervezet is részt vett. A széleskörű összefogás az itt dolgozók elkötelezettségével párosulva erősíti tovább a közbiztonságot – tette hozzá.

Dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára köszöntőjében elmondta, hogy korábban hat évig vezette a rendőrkapitányságot, ezért szívügyeként kíséri figyelemmel a város közügyeit és az itt szolgáló rendőrök munkáját.

 

Az energetikai megújulást 375 millió forintos KEHOP-pályázat és az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 55,2 millió forintos költségvetési forrása biztosította. Az épületet hőszigetelték, nyílászárókat cseréltek, megújult a hűtési-, fűtési rendszer, valamint korszerűsítették a világítást.

A rendőrkapitányság 802 km²-nyi illetékességi területén 35 település található, az ott szolgáló állomány közel 95 ezer állandó lakóhellyel rendelkező lakos biztonságáról gondoskodik.

(PMRFK/BM)