Az ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy Csorna az egyik legjobb példa arra, hogy egy kisváros képes ugyanazokat az infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtani, mint egy nagyváros.

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Hozzátette:

Csornán pontos tervekkel rendelkező, évekre előre kimunkált tervezés zajlik, aminek köszönhetően évről évre fejlődik a város. A település lakói joggal érzik, hogy a saját környezetükben a mindennapi életüket megkönnyítő, életszínvonal-javító beruházások zajlanak

- mondta.

Kitért arra, hogy a pénteken megjelent Magyar Közlönyben szerepel a csornai tanuszoda befejezéséhez szükséges forrás biztosítása, így a tanuszodát legkésőbb 2026-ban átadhatják.

Gulyás Gergely kiemelte:

a cél, hogy a békés fejlődés a következő években is folytatódni tudjon Csornán. Magyarország abban érdekelt, hogy a háborút és a háborúskodást kerüljünk el, és a békés fejlődés lehetőségét biztosítsuk

- fogalmazott a miniszter.

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Mindaz, ami a térségben történik, jól mutatja, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti összefogás fejlődést eredményez a nagyvárosokban, a kisebb városokban és az ötezer fő alatti településeken is - hangoztatta, hozzátéve, hogy utóbbi települések esetében is a Magyar falu programnak köszönhetően látványos fejlesztések valósultak meg.

A Diadém Csornai Termálfürdőre kitérve Gulyás Gergely kiemelte: azt a csornaiak magyar összehasonlításban is kedvező áron vehetik igénybe.

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy

2019 óta a városban a kormányzati támogatásoknak köszönhetően új bölcsőde épült, amelynek bővítését már tervezik, utak újultak meg, elkezdődött a tanuszoda építése, amelynek a kivitelezése ebben a hónapban egy kormányhatározatnak köszönhetően folytatódhat. A Premontrei 900 program részeként idősotthon épült, valamint megszépült a látogatóközpont és az apátság épülete. Elkészült a Csornai Járásbíróság épületének felújítása és folyamatban van a sportcsarnok kivitelezése

- sorolta.

Emlékeztetett: 2012-ben adták át az M85-ös gyorsforgalmi út Győr és Csorna közötti szakaszát és a csornai elkerülő első ütemét. 2016-ban az M86-os gyorsforgalmi út Csorna és Szombathely közötti szakasza készült el, egy évvel később a csornai elkerülő második üteme. 2020-ban pedig átadták az M85-ös út Csorna és Sopron közötti szakaszát.

Bónáné Németh Katalin polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a csornai termálfürdő az 1970-es években épült. 2017-ben határozták el, hogy az önkormányzat megvásárolja a területet és a termálkutat.

(MTI)