Feldman Zsolt hangsúlyozta: a bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van módunk beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat kapunk egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a hazai termelőket és nem utolsó sorban hazavihetjük a jó minőségű portékákat. Fontos, hogy ezt a kapcsolatot megbecsüljük, mert az elmúlt időszakban sújtott bennünket aszály, energiaválság, áremelkedés, amely terheket az itt kiállítók is viselik.


Az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, amely segít Veszprém megyének és ennek a közösségnek erősebbé válni. A vásáron helyi őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg – fogalmazott az államtitkár.


Az idei Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron. Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette, mint fogalmazott, a magyar méz – nemzetközi összevetésben is - minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék. Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítéseink a magyar méhészek védelmét is jelenti. Érdemes mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet keresnünk - hangsúlyozta.