A megbeszélésen Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár – egyebek mellett – felidézte Orbán Viktor miniszterelnök június 10-én tett bejelentését, amely szerint a kormány a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló állománynak a jövő év elején biztosítja a háromévente adható hat havi rendvédelmi szolgálati juttatást, az ún. „fegyverpénzt”, amennyiben a gazdaság növekedése az idén meghaladja az 5,5%-ot.

A helyettes államtitkár bejelentette: a tárca megkezdte a tervezett konstrukció részleteinek kidolgozását és a vonatkozó jogszabály módosításának előkészítését, melynek során a munkavállalói oldallal folytatott párbeszéd fenntartásában érdekelt. A fórumon – többek között – elhangzott, hogy az intézkedés az előzetes számítások szerint 178,1 milliárd forint költségvetési forrást igényel.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tárgyalásokat folytat a gazdasági élet szereplőivel és a Pénzügyminisztériummal a kitűzött növekedési cél elérése érdekében, melynek megvalósulását a Belügyminisztérium októberben tekinti át.

A BÉT következő ülését ősszel tervezik összehívni.

(Belügyminisztérium)