György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az operatív törzs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány novemberben is biztosította a lehetőséget a köznevelésben dolgozóknak a tesztelésre, az akkori eredmények rosszabbak voltak: két százalékuk mintája lett pozitív.

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

Január 2-án és 3-án a tesztet összesen 220 ezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan 99 helyszínen biztosítottuk, a mintavételt 263 csapat végezte. Online előzetesen 13 ezren regisztráltak. Az eredményeket elküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, az adatok folyamatosan kerülnek be a statisztikákba.

Akik most fertőzöttnek bizonyultak, nem mehetnek közösségbe, tíznapos házi karantén vár rájuk, így a tanítás biztonságosan folytatódhat a téli szünet után.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Novemberben és decemberben több szakmacsoport számára tettük lehetővé a csoportos tesztelést, így az egészségügyi és szociális intézményekben, a bölcsődékben, óvodákban, nevelési-oktatási intézményekben, valamint a területi közigazgatásban - elsősorban az ügyfélszolgálatokon - dolgozók vehettek részt a teszteken. A cél az érintett intézmények biztonságos működésének biztosítása volt.

(MTI/kormany.hu)