Külgazdasági és Külügyminisztérium

Fenntarthatósági Pályázati Program

 

A Fenntarthatósági Pályázati Program jelentkezési határideje 2021. július 15-én lezárult. A pályázók a 2021. augusztus 2-i héten kapnak értesítést jelentkezésük eredményességéről.

 

 

A pályázatok beadási határideje módosult

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Fenntarthatósági Pályázati Program 2021. évi felhívása esetében a benyújtási határidő meghosszabbításra kerül. A támogatási kérelmek módosított benyújtási határideje 2021. július 15., a jelentkezés további feltételei változatlanok.

Megjelent a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket, vagy szolgáltatást előállító hazai vállalkozások piacra jutását előmozdító pályázati program 2021. évi felhívása

Az elmúlt év során a koronavírus-járvány jelentős nehézségek elé állította a hazai vállalkozásokat, sok esetben ellehetetlenítve helyzetüket. A kihívásokra reagálva a Külgazdasági és Külügyminisztérium újratervezte a korábbi évek vízipari fókuszú pályázati programját annak érdekében, hogy a vállalkozások minél szélesebb körének biztosíthasson vissza nem térítendő támogatást, ezzel is segítve exportképességük növelését. A 2021. évi Fenntarthatósági Pályázati Program a korábbi támogatott tevékenységek körét kibővítve a fenntartható fejlődés teljes spektrumára koncentrál (vízgazdálkodás, energia, közlekedés, hulladékgazdálkodás, élelmiszeripar, okos városfejlesztés), és kiemelt szerepet juttat a digitális marketingtörekvéseknek.

A koronavírus-válság során levont tanulságok lehetőséget kínálnak a fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a gazdaság helyreállítása során, és arra biztathatják a vállalatokat, hogy új üzleti gyakorlatokat dolgozzanak ki. Hazánk fontos katalizátora a fenntartható fejlődési célok megvalósítását célzó, versenyképes, sokoldalúan alkalmazható és ágazatokon átívelő zöld innovációknak. Ezt kívánja ösztönözni a magyar cégek exportképességének megőrzése, illetve növelése érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghirdetett 2021. évi Fenntarthatósági Pályázati Program, amelynek segítségével reményeink szerint a hazai vállalkozások nemzetközi vetélytársaiknál felkészültebben várhatják a gazdasági újranyitást, és versenyelőnybe kerülhetnek.

A Fenntarthatósági Pályázati Program 2021. évi felhívása keretében 205 000 000 forint válik elérhetővé, lehetőséget nyújtva fenntarthatósággal foglalkozó hazai és nemzetközi rendezvényen történő megjelenés, valamint a fenntartható szemlélet előmozdítása, illetve fenntartható termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében végzett digitális marketingtevékenység költségeinek magas támogatási arány mellett történő társfinanszírozására.

A Program segítségével lehetőség nyílik támogatás igénylésére a 2021. november 29 - december 5. között megrendezésre kerülő Planet 2021 Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón (link: https://planetbudapest2021.hu/) történő megjelenéshez is. A pályázat benyújtására Magyarországon bejegyzett és a fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai cégek (start-upok, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok), szakmai szervezetek, felsőoktatási intézmények jogosultak.

A támogatási kérelmeket 2021. július 15-ig lehet benyújtani a pályázati felhívásban ismertetett módon, a nyertes pályázók start-up vállalkozások és felsőoktatási intézmények esetében a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 70%-ának, míg kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint szakmai szervezetek esetében a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 50%-ának megfelelő összegű támogatásban részesülhetnek.

A pályázati felhívás és szabályzat, valamint a benyújtandó mellékleteket tartalmazó teljes pályázati dokumentáció elérhető az oldal alján.

További tájékoztatás a palyazat.vizdiplomacia@mfa.gov.hu e-mail címen kérhető. A beérkezett kérdések 5 munkanaponként rendszeresen – de legkésőbb 2021. július 9-ig – a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.

 

A pályázathoz kötődő dokumentumok

Adatlap Költségterv Ütemterv

Gyakran ismételt kérdések 2021.05.03 letöltése(29.82 kb, .pdf)5.sz.m. Nyilatkozat kizáró okokról letöltése(19.73 kb, .docx)2021. Planet Vízipari Pályázati kiírás és szabályzat letöltése(1.74 mb, .docx)2.sz.m. Nyilatkozat saját forrás rendelkezésre állásáról letöltése(32.5 kb, .doc)1.sz.m. De minimis nyilatkozat letöltése(30.45 kb, .docx)