Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint azért indult nyomozás, mert az oldal rendszergazdái észlelték, hogy egy akkor még ismeretlen személy ugyanazon forrásból, nagy számban kísérli meg kitölteni a kérdőívet, ehhez külön programot is fejlesztett. Erről az akcióról videót is készített, amelyet feltöltött egy videómegosztó portálra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói azonosították a videót feltöltő, és egyben a programot készítő személyt. 2020 decemberében kutatást tartottak nála, majd a lefoglalt adatok elemzését követően az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás lezárult, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A kormány fontosnak tartja, hogy az életünket meghatározó legfontosabb kérdésekben időről időre kikérje a magyar emberek véleményét. Sajnáljuk, hogy az ezt lehetővé internetes oldalakat folyamatosan kibertámadások érik. Az ilyen támadások nem maradhatnak következmények nélkül, ezért a kormány megteszi a szükséges jogi lépéseket.

(kormany.hu)