A Honvédelmi Minisztérium épülete előtt díszszázad és katonazenekar köszöntötte Magyarország honvédelmi miniszterét és a tárca államtitkárait: Vargha Tamást, dr. Vidoven Árpádot, dr. Maróth Gáspárt, Gion Gábort és dr. Schmidt Ádámot. A minisztérium vezetőit dr. Ruszin- Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Sándor Zsolt altábornagy a Magyar honvédség parancsnokának helyettese, Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa fogadta.

Ezt követően dr. Benkő Tibor átadó és Szalay-Bobrovniczky Kristóf átvevő honvédelmi miniszterek ellátták kézjegyükkel a miniszteri átadás-átvételi eljárásról készült jegyzőkönyvet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Benkő Tibor

A honvédelmi tárcavezető május 24-én tett esküt, a minisztérium államtitkárai pedig egy nappal később, május 25-én vették át kinevezési okirataikat Novák Katalin köztársasági elnöktől. Az ötödik Orbán-kormány honvédelmi miniszterének ünnepélyes fogadásán jelen volt dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és helyettese dr. Orbán Balázs parlamenti államtitkár is.

(honvedelem.hu)