Ötvenkilenc intézményben, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el, a Magyar Honvédség segítségével aeroszolos fertőtlenítést is végeznek.

Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az M1 csatornán elmondta, az iskolákban és óvodákban bevezetett megelőző intézkedések sikeresen fogják vissza a járvány terjedését: 3000 óvoda közül csak 64-ben van rendkívüli szünet, ez, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend az iskolák mindössze hat százalékát érinti.

Fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon - hangsúlyozta az államtitkár.

Müller Cecília korábban arról beszélt, azt szeretnék, hogy tiszta, fertőtlenített intézményekbe térjenek vissza a diákok. Az országos tisztifőorvos köszönetet mondott a pedagógusoknak, a szülőknek, és a gyerekeknek is, hogy az intézmények eddig zavartalanul tudtak működni, és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így marad.

Szombaton egy orosházi általános iskolában fertőtlenített a honvédség

Szombaton az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola fertőtlenítését végezte a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede.

Kállai Ernő, az ezred hídépítő zászlóaljának parancsnoka elmondta, a katonák egy alkoholbázisú vírusölő szerrel az iskola összes belső helyiségének a felületeit, eszközeit lefertőtlenítik.

(kormany.hu)