Külgazdasági és Külügyminisztérium

A miniszter feladatkörébe tartozó feladat ellátására miniszteri biztost nevezhet ki. A miniszteri biztos megbízatása meghatározott időre, de legfeljebb két évre szól. A miniszteri biztos e megbízatása visszavonással vagy az őt kinevező miniszter hatáskörgyakorlása megszűnésével is megszűnhet.

Budai Gyula

A külgazdasági és külügyminiszter a 5/2022. (VI. 17.) KKM utasítással Budai Gyulát 2022. május 24. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – a szankciókból fakadó kihívások miatt szükséges gazdaságvédelmi intézkedésekért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Zsigmond Barna Pál

A külgazdasági és külügyminiszter a 6/2022. (VI. 17.) KKM utasítással Zsigmond Barna Pált 2022. május 24. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – a határon túli magyar közösségek hatékony támogatásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Ferencz Orsolya Ildikó

A külgazdasági és külügyminiszter a 7/2022. (VI. 17.) KKM utasítással Ferencz Orsolya Ildikót 2022. május 24. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – az űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.