Külgazdasági és Külügyminisztérium

A miniszter feladatkörébe tartozó feladat ellátására miniszteri biztost nevezhet ki. A miniszteri biztos megbízatása meghatározott időre, de legfeljebb két évre szól. A miniszteri biztos e megbízatása visszavonással vagy az őt kinevező miniszter hatáskörgyakorlása megszűnésével is megszűnhet.

dr. Budai Gyula

A külgazdasági és külügyminiszter a 5/2022. (VI. 17.) KKM utasítással Budai Gyulát 2022. május 24. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – a szankciókból fakadó kihívások miatt szükséges gazdaságvédelmi intézkedésekért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

dr. Ferencz Orsolya Ildikó

A külgazdasági és külügyminiszter a 7/2022. (VI. 17.) KKM utasítással Ferencz Orsolya Ildikót 2022. május 24. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – az űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Máthé László Eduárd

A külgazdasági és külügyminiszter a 11/2023. (VI. 30.) KKM utasítással Máthé László Eduárdot 2023. június 6. napjától a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – a szub-szaharai térségben megvalósuló magyar összkormányzati tevékenységek külpolitikai összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.