Köszönjük, hogy Ön is elmondta véleményét a nemzeti konzultációban!

Lezárult a nemzeti konzultáció szuverenitásunk védelméről: 1,5 millió ember válaszolt. 

Minden magyar ember elmondhatta a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát. Köszönjük mindenkinek, aki élt a lehetőséggel, és válaszolt online a konzultáció weboldalán, vagy postai úton visszaküldött kérdőíven keresztül!

A válaszok nagyon fontosak, hiszen a témák között állást lehetett foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében, mielőtt a következő uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések. Mint ismert, továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna támogatásához.

A konzultációban emellett mindenki elmondhatta véleményét az új uniós migrációs csomagról, és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét. A génmódosított ukrán gabonára vonatkozó szabályok lazításáról is kialakíthatták az álláspontjukat a válaszadók.

Ha elég sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál. Mindenkinek szerettük volna biztosítani a lehetőséget, hogy válaszoljon, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítottuk: 2024. január 17-ig lehetett visszaküldeni a kérdőíveket.

Köszönjük, hogy Ön is elmondta véleményét!