Innovációs és Technológiai Minisztérium

Az iparági tudást forgatják be a szakképzésbe az Ágazati Készségtanácsok

A szakképzés megerősítésének részeként létrehozott ágazati készségtanácsok a hatékonyabb, gyakorlatközpontú oktatás érdekében kapcsolják be a gazdasági szereplőket a terület szabályozási rendszerébe. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter újabb két évre szóló megbízóleveleket adott át a tizenkilenc testület elnökeinek 2022. május 12-én, Budapesten.

Jók az esélyeik a gyors elhelyezkedésre a Tungsram-dolgozóknak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az érintett megyei kormányhivatalokkal, kamarákkal, térségi munkaerőigényt jelző gazdasági szereplőkkel, munkaerő-közvetítőkkel és -kölcsönzőkkel együttműködve igyekszik hozzásegíteni a cég munkavállalóit ahhoz, hogy munkából munkába állhassanak.

Lángra kaphatnak az elektromos vízforraló kannák

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatban tizenhat elektromos vízforraló termékbiztonsági megfelelőségét ellenőrizte a tárca akkreditált laboratóriuma. Négy kanna az elégtelen hővédelem miatt túlmelegedhet, kigyulladhat, egy áramütés-veszélyesnek bizonyult, egy hatodikat mindkét szempontból kockázatosnak találták a szakemberek.

Tíz százalék felett bővült az első negyedévben a kiskereskedelem

Márciusban folytatódott a járványhelyzet okozta visszaesés után tavaly tavasz óta jellemző erős növekedési trend az ágazatban. A júliusig meghosszabbított árstopok hatása elsősorban a benzinkutak megugrott forgalmán érezhető.

innováció, kutatás, fejlesztés
Bódis: újabb 4 milliárd forint támogatja a kutatói utánpótlást

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2022. évi pályázatain is mintegy kétezer nyertes részesülhet ösztöndíjban összesen közel 4 milliárd forint értékben. A 2016 óta futó program első hat évében már több mint tízezer egyetemista, fiatal kutató kapott 22 milliárd forint támogatást a sikeres pályakezdéshez