A felek értékelték a két ország gazdasági helyzetét, és áttekintették a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat. 2020-ban a két ország közötti áruforgalom 51,2 millió dollárt tett ki, ez 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Bizottság keretében a két ország szakértőinek részvételével megrendezésre került a Magyar-Georgiai Mezőgazdasági Munkacsoport második ülése, valamint Georgia Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Minisztériuma szervezésében szakmai programokra került sor. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kertészeti Intézete és a Georgiai Mezőgazdasági Tudományos Kutatási Centrum együttműködési megállapodást írt alá. A felek továbbá megerősítették szándékukat az együttműködés folytatására a turizmus területén, és megállapodtak a Magyar-Georgiai Turisztikai Munkacsoport következő ülésének megtartásában.

Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság negyedik ülésszakán, Tbilisziben. KKM

A Magyarország Kormánya által biztosított Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében 2020 őszén 114 georgiai hallgató kezdte meg tanulmányait magyar felsőoktatási intézményekben. Mindemellett Magyarország a Hungary Helps Program révén 28 millió forint összegű pénzügyi adományt juttatott egy anyaotthon renoválására Gori városában.

Georgia az Európai Unió, így Magyarország számára is fontos partner a régióban A Déli Gázfolyosó sikeres megvalósulásával az ország jelentősége megnövekedett Európa gázellátásának diverzifikálásában is.

(KKM)