A CEPOL székhelye 2014 óta Budapest, az Ügynökség tíz éve egy Budapest VI., Ó utcai épületben látja el feladatait. A CEPOL több ezer bűnüldözési szakember képzését biztosítja: csak 2023-ban 345 helyszíni és online programot szervezett közel 45 000 szakember részvételével. A különböző képzésekre az Európai Unió tagállamaiból és harmadik országokból - többek között Albánia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Észak-Macedón Köztársaság, Szerbia, Törökország - érkeztek résztvevők.

Az Európai Unió 2016. július 1-jétől új hatáskört és feladatokat állapított meg az Ügynökség részére. Az Ügynökség elnevezése is megváltozott, a korábban használt Európai Rendőrakadémia elnevezést az Európai Unió Bűnüldözési Képzési Ügynöksége váltotta fel. Az Ügynökség az új feladatok ellátása érdekében jelentős fejlődésen ment keresztül. 2014-ben mintegy 40 fő dolgozott az Ügynökségen, napjainkban meghaladja a 100 főt a dolgozói létszám.

Magyarország Kormánya elkötelezett az európai bűnüldözés fejlesztése mellett, ezért az Ügynökség hatékony feladatellátásának elősegítésére az új székhelyet Budapesten, az Üllői út 114-116. szám alatt található BIF Tower irodaházban biztosítja. Az Ügynökség részére felajánlott új székhely lehetővé teszi, hogy mind a jelenléti, mind az online képzések továbbra is vonzó lehetőséget jelentsenek a képzésekre jelentkező szakemberek számára.

Az Ügynökség képzései hozzájárulnak a bűnüldözési szakemberek szakmai fejlődéséhez. Az Ügynökség összefogja az uniós tagállamok bűnüldözési hatóságai számára létrehozott képzési intézetek hálózatát és támogatja őket a képzések megszervezésében. 

További információ az Ügynökség működéséről: https://www.cepol.europa.eu/hu

(Belügyminisztérium)