A kormány családpolitikájának továbbra is lényeges célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is. A kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek számát. A bölcsődefejlesztési program célja, hogy minél több kisgyermekes család számára legyen elérhető a bölcsőde.

2019 óta a pályázat eddigi fordulóiban összesen 52 településen újulhattak meg bölcsődék és mini-bölcsődék 5,3 milliárd forint kormányzati támogatásból. A pályázat elbírálása során továbbra is előnyt élvez az a pályázó, aki a bölcsőde létrehozását környezetbarát, gazdaságos, energiahatékonynak minősülő alternatív megoldással tervezi. A pályázatok benyújtási határideje 2021. december 1.

A pályázat kiírása az oldal alján elérhető.

Bölcsődefejlesztési pályázat - kiírás - 2021 letöltése(1.02 mb, .pdf)Bölcsődefejlesztési pályázat - 2021 - Együttműködési megállapodás letöltése(72.88 kb, .docx)
(Pénzügyminisztérium)