Fotó: Volánbusz Zrt.

„A járműfiatalítási programnak köszönhetően Fejér megye helyközi közlekedésében tovább frissítjük a járműállományt, és javítjuk a személyszállítás szolgáltatási színvonalát” - jelentette ki Juhász Roland a Székesfehérváron tartott autóbusz-átadási ünnepségen, 2022. január 20-án.

Az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár elmondta: „A közösségi közlekedés fejlesztése, a közlekedési infrastruktúra és a járműállomány folyamatos korszerűsítése túlmutat önmagán: nemcsak a nemzeti vagyont gyarapítjuk új vagyonelemekkel, de a színvonalas, megbízható és biztonságos szolgáltatás révén a vidék népességmegtartó képességét is erősítjük. A járműmodernizációs program a Volánbusz működőképességének, sikeres jövőképének egyik kulcseleme, amely elősegíti a fenntartható és korszerű közösségi közlekedés elérését, és hozzájárul a közösségi közlekedést választók számának növeléséhez, valós alternatívát kínálva az egyéni közösségi közlekedéssel szemben. Egyúttal rámutat arra is, hogy az állami vállalatok igenis képesek megújulni, és a piaci igényekhez igazodva az állampolgárok érdekeit szolgálni.”

Fotó: Volánbusz Zrt.

A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja keretében – tavaly év végéig – 1700 új és újszerű autóbusz állt, illetve állforgalomba. A társaság idén további több mint 1000 új jármű beszerzését tervezi, melynek eredményeként év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújulhat.

(NVTNM Kommunikáció)