– mondta Láng Géza, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár a Magyar Posta Fóti Logisztikai Depójába újonnan telepített automata csomagszortírozó rendszer ünnepélyes üzembe helyezésén, 2021. november 11-én.

Fotó: Magyar Posta Zrt.
A helyettes államtitkár kiemelte: „A pandémia még inkább megmutatta, hogy égető szükség van egy hatékony, a piaci kilengésekre rugalmasan reagáló logisztika infrastruktúra létrehozására. Az egyre több csomag gyorsabb, hatékonyabb feldolgozást és kézbesítést kényszerít ki a futárszolgálatoktól, így a Postától is.”

Láng Géza hangsúlyozta, hogy az automata csomagszortírozó rendszer hatalmas kapacitása óriási segítséget jelent, ugyanis a tavalyi évben a belföldi logisztikai piac bővülése a világjárvány hatására jelentősebb volt, mint a korábbi években. 2019-hez képest a Postánál 2020-ban több mint 20 százalékos volumennövekedés volt tapasztalható éves átlagban, de áprilisban és novemberben a 35-35 százalékot is meghaladta a növekedés mértéke az előző év azonos időszakához képest.

„A Magyar Posta előtt nem lehet más út, mint a folyamatos megújulás, termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztése, digitalizálása. A magyar állam, mint tulajdonos részéről ezt a munkát igyekszünk segíteni, a postai szolgáltatások korszerűsítését kiemelten fontosnak tartjuk” – zárta beszédét a helyettes államtitkár.

 

Fotó: Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta több száz milliós beruházás keretében, az MPL+ logisztikai fejlesztési program részeként két, egymástól független működést biztosító szállítópályát telepített a Fóti Logisztikai Depóba. A két gép együttesen óránként akár 7000 küldeményt is képes feldolgozni és szétosztani a futárok között. A tavaly épült üzem látja el Észak-Pestet és az észak-pesti agglomerációt. A fóti depó jelenleg a postai logisztikai hálózat egyik legnagyobb forgalmú küldeményfeldolgozó egysége: az átadása óta eltelt egy évben közel 6 millió csomagot kezelt és indított kézbesítésre.

(NVTNM Kommunikáció)