A tárcavezető az Electrolux AB és az Ericsson vezetőivel folytatott tárgyalása után kiemelte, hogy a Magyarországon működő, több mint 15 ezer embert foglalkoztató 170 svéd cég fontos szerepet játszik a magyar gazdaság dimenzióváltásában.

"A magyar gazdaság jövőbeni sikere nagy mértékben függ attól, hogy a jövő technológiái, a világ legmodernebb iparágai mennyiben találják meg a számításaikat Magyarországon" - szögezte le.
"A magyarországi adókörnyezet, a folyamatos adócsökkentések, a kutatás-fejlesztéshez adott beruházási támogatások mind-mind azt célozzák, hogy a magas hozzáadott értékű, magas technológiai színvonalú, magas kutatás-fejlesztési tartalommal rendelkező beruházások egyre nagyobb számban jöjjenek Magyarországra" - jelentette ki.

Hangsúlyozta: a cél, hogy a gazdaság növekedése a mennyiségiből a minőségi fázisba tudjon átlépni. Szijjártó Péter a bizalom megnyilvánulásának nevezte, hogy az Electrolux AB és az Ericsson is a legmodernebb technológiákkal felszerelt beruházásait hozza Magyarországra.

Aláhúzta, hogy az Electrolux AB három évtizedes magyarországi jelenlétének legnagyobb beruházása zajlik jelenleg. A 35 milliárd forintos fejlesztés nyomán a vállalatcsoport egyik legkorszerűbb gyára jön létre jövő évben Nyíregyházán, ahol okos hűtőszekrényeket fognak előállítani - mondta. Majd hozzátette, hogy az Ericsson pedig immár a hatodik generációs (6G) mobil távközlési rendszer kifejlesztésén dolgozik, és a cég már most is komoly mérnöki csapattal rendelkezik Magyarországon, ahova folyamatosan telepíti a kutatás-fejlesztési kapacitásokat.

(MTI)