A program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

A program nemcsak az állami fenntartású intézményekben tanulókat, hanem az összes 1-8. évfolyamos diákot  vagyis több, mint 700 000 gyermeket. Mindehhez a kormány 2019-ben 6 milliárd forint egyszeri, 2020-tól pedig évi 5,55 milliárd forint beépülő jellegű támogatást biztosított, ezzel garantálva a program fenntarthatóságát.

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz/Urbán Ádám

Tavaly, a veszélyhelyzet kihirdetése előtt mintegy 355 ezer diák vett részt a programban és összesen 11.714 előadást láttak a tanulók. A következő tanévben újra elinduló programra 2021. március 22-én 8.00-tól április 16-án éjfélig jelentkezhetnek a szervezetek a KRÉTA oldal LEP modulján keresztül, amelyet a https://lep.e-kreta.hu linken érhetnek el.

(EMMI)