Menczer Tamás külügyi államtitkár a lélegeztetőgépek átadásakor elmondta, Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére, amire a magyar kormány a lehető leggyorsabban megtette felajánlását.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A magyar kormány lélegeztetőgép beszerzéseit "folyamatosan támadják a kamuvideós baloldal vezetésével", de akik ezeket a beszerzéseket támadják, azoknak valójában nem fontos a magyar emberek élete és biztonsága. Az államtitkár szerint "ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb akciója".

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, a járvány második hullámában nehezebb helyzetekkel kell szembenézni, mint tavasszal.

Az év elején Magyarország felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy mindenki, akinek szüksége van gépi lélegeztetésre, orvosi beavatkozásra, gyógyszeres kezelésre, az hozzájuthasson ezekhez.

A magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi a helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt, hogy sikeres lehessen az emberiség védekezése a vírus ellen.

(MTI/kormany.hu)