Gerhard Karner, Ausztria belügyminisztere 2022. szeptember 5-én Bécsben, hivatalában fogadta dr. Pintér Sándor magyar belügyminisztert, aki hivatalos látogatáson tartózkodott Ausztriában.

A tárcavezetők a munkamegbeszélésen a két ország biztonságát érintő kérdéseket vitatták meg. A határvédelem és a migráció körében egyetértettek abban, hogy indokolt és szükséges az embercsempészet és az emberkereskedelem elleni fellépés erősítése. A miniszterek a migrációs és a határrendészeti helyzetkép áttekintése után értékelték a két ország rendészeti szerveinek hagyományosan kiváló gyakorlati együttműködését, és leszögezték, hogy az uniós szintű érdekképviselet alkalmával elengedhetetlen a politikai szintű párbeszéd fokozása az illegális migráció elleni küzdelem és a schengeni külső határok védelmének erősítése érdekében.

A találkozón dr. Pintér Sándor köszönetet mondott kollégájának azért, hogy az osztrák rendőrök Magyarországon is részt vesznek az Európai Unió külső határainak védelmében, és Ausztria kész a jelenleg 50 főből álló rendőri kontingenst 70 főre bővíteni a közös járőrszolgálat és az osztrák-magyar súlyponti akció fejlesztése céljából.

 

(Belügyminisztérium)