Hat szervezet írta ma alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek további fejlesztését vállalják a 2021/2022-es tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahetének keretében.

A PÉNZ7 sikeres megvalósítása érdekében hatoldalú együttműködési megállapodást kötöttek: az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektgazdaként, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány a PÉNZ7 együttműködő szakmai partnereiként írták alá a dokumentumot.

Fotó: Szalai Ádám

Jövő tavasszal, március 7-11. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezésnek. Az előző tanévben hazánkban több mint 1100 iskola 171.500 diákja vett részt a programban. A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar program háromszor is bekerült a Global Money Week (GMW) eseménysorozat legjobbjai közé.  Az OECD által kiadott 2021-es GMW Éves jelentésben Magyarország kiemelt terjedelemben számolhatott be a PÉNZ7 sokrétű hazai eseményeiről, így az European Money Quiz magyar Európa-bajnokáról is. 

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a Pénzügyi tervezés és megtakarítások, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”, mely a „Kisvállalkozás indítása”; a „Közösségi média marketingje”; és a „Hatékony vezetés” című tananyagokból áll.

 

Fotó: Szalai Ádám

A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik. A diákok az eseményhez kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak. A szervezők december 6-tól várják azoknak az önkénteseknek a regisztrációját a www.penz7.hu oldalon, akik vállalják, hogy a PÉNZ7 tanórai anyagát megismerve szívesen megosztják tudásukat a fiatalokkal.

A PÉNZ7 program a kormány által 2017-ben elfogadott, pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégia eleme. A kormány 2019 végén fogadta el a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiáját is, amellyel összhangban a PÉNZ7 vállalkozói témája a diákok számára a vállalkozói kedv megteremtését, az üzleti ismeretek megalapozását teszi lehetővé.

A PÉNZ7 program digitális megoldásokkal is készül, hogy segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját.. 

A program folyamatosan bővülő aktuális információi a www.penz7.hu oldalon érhetők el.

(ITM)