Hankó Balázs kiemelte: az elmúlt években megújult szakképzés ma már hivatást biztosít, ami pedig tudást, ismeretet és identitást ad. "Célunk, hogy a megújult szakképzés, a magyar modell a teljes Kárpát-medence magyarságát szolgálja" - jelentette ki.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese azt mondta, a kormány célja, hogy a magyar diákok egy nagyon kemény nemzetközi versenyben is világszínvonalúak legyenek.

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Dunakeszi Diáknegyed átadásán.

A rendezvényen Tuzson Bence igazságügyi miniszter közölte, hogy az ország legnagyobb oktatási beruházása elkészült, nincs más hátra, mint élettel megtölteni azt. 

Fotó: magyarepitok.hu

Az épületegyüttes összes hasznos alapterülete nettó 32 087 négyzetméter. A beruházással létrejött egy 20 tantermes gimnázium, 26 tantermes technikum és szakképző iskola, mindkettőhöz egy-egy tornacsarnok, egy közös étterem-konyha, valamint egy városi uszoda. A gimnázium tornaterme alkalmas tömegrendezvények megtartására is, illetve mindkét sportcsarnok felszerelhető szertornász versenyekhez szükséges eszközökkel, és alkalmas ezen versenyek lebonyolítására is, az étterem 500 fő befogadására, míg a konyha 1500 adag étel elkészítésére alkalmas. Az oktatási komplexum 1500 tanulót képes befogadni.

(kormany.hu)