Ebből a Közép-magyarországi Centrum három iskolája: az örkényi, a piliscsabai és a váci intézmény 1-1 traktort vehetett át együttesen mintegy 73 millió forint értékben. A program célja, hogy a diákok a gyakorlatban is megismerhessék a korszerű mezőgazdasági gépeket és a digitális technológiákat, ezzel is jelentősen növelve lehetőségeiket később a munkaerőpiacon. A fejlesztés emellett szorosabbá teszi a mezőgazdasági, műszaki szaktanárok, szakoktatók és a gazdasági szereplők együttműködését is.

A projektnek köszönhetően a diákok első kézből, a legmodernebb technológián keresztül ismerhetik meg azokat a készségeket és mesterfogásokat, amelyek hozzájárulnak az eredményes szakmai munkához. Az új oktatótraktorok beszerzése egyrészt segíti a színvonalas tapasztalatszerzésen alapuló oktatást, a diákok pedig a munkaerőpiac által elvárt, gyakorlatban alkalmazható digitális szaktudásra tehetnek szert.

Az oktató járművek segítségével T kategóriás jogosítványt szerezhetnek a meghatározott szakmákat tanuló diákok. A modern erőgépekkel kapcsolatos ismeretek mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiákkal is bővül a tudásuk a fejlesztésnek köszönhetően.

 

(AM Sajtóiroda)