A pályázók a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények, az óvodai, az iskolai és az utánpótlás sport infrastruktúra fejlesztésére, valamint belterületi utak, járdák, hidak felújítására igényelhettek támogatást.

A tárca döntése szerint 2 bölcsődei és 11 óvodai intézmény; 10 háziorvosi, 6 gyermekorvosi, 9 védőnői és 4 fogorvosi ellátást szolgáló épület vagy helyiség, illetve 19 közös önkormányzati hivatal fejlesztése, felújítása valósulhat meg.

A támogatásból a rendszeres óvodai, iskolai testmozgás elősegítésére 7 új sportlétesítmény (sportpálya/sportpark, skatepark, kültéri fitnesz park) épülhet, valamint lehetőség nyílik 12 meglévő létesítmény - többek között sportpálya, sporttelep, sportcsarnok - infrastrukturális fejlesztésére, iskolai tornatermek és tornacsarnokok korszerűsítésére, öltözők felújítására.

Belterületi utak, járdák, hidak felújítására 87 önkormányzat nyert támogatást.

A legkisebb összegű - 1 356 528 forint - támogatásban Telekgerendás Község Önkormányzata részesült járdafelújításra. A legmagasabb összegű támogatást, 50 millió forintot Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata használhatja fel út- és járdafelújításra.

A pályázat eredménye itt található.

 

(Belügyminisztérium)