A szankciókat a brüsszeli bürokraták erőltetik Európára, ezek okozzák a gazdasági problémákat, az energiaválságot és az inflációt is. Ugyanakkor ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne.

Amikor ezeket a szankciókat Brüsszelből Európára erőltették, akkor az uniós bürokraták azt ígérték, a szankciók Oroszországnak fognak fájni, s nem az európai embereknek. Azóta kiderült, hogy a bevezetett szankciók több kárt okoznak Európának, mint Oroszországnak.

Fotó: MTI

A családokat az árstopok, a kamatstop, az átlagfogyasztásig megőrzött rezsicsökkentés, a tűzifaprogram és a barnaszénprogram védi.

Segítjük az energiaintenzív kis- és középvállalkozásokat, termelő vállalatokat támogatunk energiaköltségeik részbeni átvállalásával és energiahatékonysági beruházásaik támogatásával, várható gyármentő program, és a szolgáltató szektor számára egy új munkahelyvédelmi akcióterv is.

Magyarország energiaellátása biztosított. Lesz elegendő földgáz, villamos energia és kőolaj is. A szankciók súlyos károkat okoznak az országnak, de van esély arra, hogy Magyarország ebből a válságból is jól jöjjön ki.

Elhúzódó háborúra kell számítanunk, arra kell készülni, hogy ez a háború a szomszédunkban folytatódni fog. Azaz minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági függetlenség védelme, ezért hoztunk létre honvédelmi alapot, határvadász alakulatokat, hiszen Magyarország határa továbbra sem lehet átjáróház.

(kormany.hu)